Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg bli kvitt dårlig samvittighet?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jente, 15 år. Jeg holdt på med en gutt, vi var veldig forelsket. Så etter hvert begynte vi å prøve ut litt nye ting. Som kyssing, fingring og å sende lettkledde bilder til hverandre for å prøve noe nytt. Vi stolte/stoler på hverandre så det har ikke med det å gjøre. Men jeg tror jeg angrer litt på det, eller synes nå at det var teit det jeg sendte til han.. fordi vi holder ikke på lenger.. jeg stoler fortsatt på han og hvet han ikke kommer til å si det til noen, men av en eller annen grunn har jeg dårlig samvittighet og tenker på det hele tiden.. hva kan jeg gjøre for å bli kvitt denne samvittigheten? Burde jeg snakke med foreldrene mine? Eller hva bør jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for spørsmålet!

Det viktigste er at du har lært av det som har skjedd. Selv om du stoler på denne gutten, kan det være ukomfortabelt å tenke på at han har lettkledde bilder av deg. En idé kan være å snakke med han og be han om å slette bildene. Kanskje det vil bli lettere for deg å slappe av da?

Det kan også hjelpe å snakke med noen. Om du føler deg komfortabel med å snakke om sånt med foreldrene dine, kan det være fint å fortelle dem om situasjonen. Kanskje de har noen kloke innspill som vil lette samvittigheten din? Det kan ellers være fint å snakke med en helsesøster eller kanskje en venninne som har opplevd det samme. Ofte hjelper det å vite at man ikke er alene:) Det er også viktig at du jobber med deg selv. Jeg skjønner at du tenker mye på det, men forsøk å legge dette bak deg. Gjort er gjort og det viktige nå er at du tenker deg godt om før du sender slike bilder igjen. 

Lykke til:)

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Blitt uvenner? Slik ordner du opp.

To jenter med ryggen mot hverandre (www.colourbox.com)

Opplever du å bli behandlet urettferdig av vennene dine, eller har du kranglet med en venn? Her er noen gode tips til hvordan dere kan snakke godt sammen og kanskje løse problemet.

Skrevet av ungdomsjournalist Julie

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett