Hopp til hovedinnholdet

Fant ut at noen gutter deler nudes av andre, prøver å true henne taus.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, det var en gjeng gutter som addet meg i en messenger samtale på facebook. Dette gjorde de for å kødde med en av guttene jeg et og et halvt år tidligere har hatt bekjentskap til. Men de slettet meg likeetterpå, det var bare for morro skyld å legge meg til å slette meg. Men de viste ikke jeg fikk alle samtalene de har hatt tidligere lagret på mobilen min selv om de kicket meg fra samtalen. Så jeg såg oppover og det var bilder av nakne jenter og jenter i undertøy (under 16 år også), i tillegg hvordan de screenshotter på snapchat uten jentene vet om det (for nudes og sånt). De fikk så vite jeg har alle samtalene deres og prøvde så å bestikke meg til å slette det. Jeg tok ikke i mot pengene. Men nå sier de at de skal gjøre russetiden min helt jævlig, og sender meg svake trussler på at jeg må grue meg til rt. Har ikke svart dem på noen av meldingene for jeg synes det er barnslig. Men uansett, er irritert og lei av guttenes oppførsel og lurer på om hvis de gjør noe jeg kan ta de for?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Tusen takk for at du skriver til oss!

Dette er virkelig ikke greit! Og du er supersterk og modig som ikke lar deg presse, stå på!

Disse guttene begår opptil flere lovbrudd:

1. Det er IKKE lov å dele bilder uten andres samtykke. Nakenbilder av personer under 18 år regnes som Barneporno. Det at det var flere bilder av ulike jenter også av noen under 16 år er alvorlig.

2. Det faktum at de først har forsøkt å bestikke deg til ikke å si noe, og så truer deg. Det at de skal gjøre russetiden din jævlig og at du må bare grue deg, er intet mindre enn 2 trusler. Det er åpenbart at disse guttene forsøker å redde skinnet sitt og tar i bruk desperate middler.

Du har mye du kan gå til polititet med her, dersom du har screenshottet eller har samtalen tilgjengelig på mobilen er dette supert, også forsøket på å bestikke deg og ikke minst truingen.

Dette er utrolig drøyt. Og tenk på de jentene som kansje ikke aner at bilder av dem blir spredd rundt. De fortjener å få vite dette.

Og guttene fortjener straff!

Mitt råd er å gå til politiet, for slik kan disse guttene virkelig ikke behandle andre!

Jeg heier så utrolig mye på deg!!! <3 <3 <3

 

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sett noe ulovlig på nett? Tips politiet!

Tips politiet

Har du sett noe ulovlig eller blitt utsatt for noe ubehagelig på nettet? Tips politiet.

Les mer

Har du opplevd utpressing på nett?

Gutt på rommet sitt foran pc (www.colourbox.com)

Hvis noen får deg til å sende seksualiserte bilder i sosiale medier og truer med å spre dem videre, er det kjempeviktig at du sier ifra til noen. Det er mange som kan og vil hjelpe deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett