Hopp til hovedinnholdet

Hun kaller meg homo selv om jeg ikke er det

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei For noen uker siden fikk jeg vite at jeg jente går rundt og kaller meg homo selv jeg er ikke det. Jeg trenger hjelp med hvordan jeg skal si det til henne skal jeg si personlig eller si det på mobil jeg er veldig usikker

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

Jeg skjønner at dette er en kjip situasjon. Det er flott at du skal si fra til denne jenta. Det er ikke ok at hun går rundt og sprer løgner og dette må hun få vite. Jeg tror det kan være fint om du sier dette personlig til henne. Ofte kommer budskapet bedre frem når man snakker sammen face-to-face. Da forstår hun forhåpentligvis også alvoret i situasjonen.

Prøv å snakke med henne på en moden og voksen måte. Tenk litt over hva du vil si på forhånd, slik at du kan få frem poenget ditt på en ordentlig og klar måte. Vær også tydelig på at det ikke er greit at hun sprer løgner om deg. Hun må få vite at det blir konsekvenser hvis hun ikke slutter å fortelle folk at du er homofil.

Det kan også være lurt å se an hvordan samtalen utvikler seg. Det kan jo tross alt være at denne situasjonen er en stor misforståelse. Du kan jo eventuelt bare spørre henne om hva som foregår og hvorfor hun sier til folk at du er homo. Men uansett er det viktig at du er klar på at du ikke synes det er greit å bli behandlet på denne måten. 

Les gjerne gjennom artiklene under!

Lykke til:)

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Blitt uvenner? Slik ordner du opp.

To jenter med ryggen mot hverandre (www.colourbox.com)

Opplever du å bli behandlet urettferdig av vennene dine, eller har du kranglet med en venn? Her er noen gode tips til hvordan dere kan snakke godt sammen og kanskje løse problemet.

Skrevet av ungdomsjournalist Julie

Les mer

Rykter og ryktespredning

Rykter

Rykter er opplysninger om noe eller noen som spres til én eller fler personer. Ryktene kan være både sanne og usanne, men de handler gjerne ofte om tinge som setter andre i et negativt lys.

Av Skage, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv