Hopp til hovedinnholdet

Betalt for streamingtjeneste - er det ulovlig å invitere folk til å se?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Om jeg har et betalt medlemskap i en streamingtjeneste, er det ulovlig for meg å ha folk på besøk å se sammen? tenker på felles titting, og hvor går grensa? Kan jeg leie en Kino å vise frem? Eller går det under en form for lisensavtale? Isåfall hva må til for at jeg lovlig kan arrangere en form for samling hvor vi kan oppleve filmen/serien sammen?

Besvart 11.11.2018 20:46
 

Svar
Hei

Hvis du har betalt for en lovlig streamingtjeneste som for eksempel Netflix, er det ingenting i veien for at du inviterer venner på besøk slik at dere kan se på film/serie sammen. Det finnes ikke en regel for hvor mange venner du kan ha på besøk for å se på denne typen tjenester. 

Det er heller ikke ulovlig å feks leie en prosjektor og invitere flere til å komme å se, men du kan ikke ta betalt for visningen. 

Det vil nok ikke være mulig å leie en kino for å spille av fra en slik streamingtjeneste. 

Det er ikke lov å kopiere innhold fra streamingtjenestene. 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.no - oppslagsverket for deg som er ung

Skjermdump ung.no juni 2018

Ung.no er det offentliges informasjonskanal for ungdom. Her får du svar på det du lurer på. Nettstedet er drevet av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

Les mer

Vær obs på fildeling eller piratkopiering

Gutt foran PC (colourbox.com)

Fildeling kan være ulovlig kopiering. Strømming er i utgangspunktet lovlig, mens fildeling ikke er det. Men det er ikke helt enkelt å forstå hva som er lovlig og hva som ikke er det. Les mer om det her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lovbrudd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lovbrudd