Hopp til hovedinnholdet

Varsel fra nettsted om at en har virus

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei jeg var inne på en sånn voksen side ja du skjønner hva jeg mener med voksenside. Så klikket jeg meg inn på en video. Og så hver gang du klikker på en video så går du fra den siden du klikket inn på til Ann side der videoen er på. Og hvis du går på den siden du klikket på så får du bare masse pop up. Jeg klarte å gå på den siden så sto det at jeg var hacket og jeg gikk fort ut og sletta loggen. Jeg trykte ikke noe videre eller noen ting jeg gikk rett ut. Er jeg hacka eller er det ingenting

Besvart 11.02.2019 18:40
 

Svar
Hei

Dette er mest sannsynlig en form for svindel hvor de prøver å få deg til å gjøre noe, f.eks laste ned farlig programvare (potensielt virus). For å forsikre deg om at du ikke har virus kan det være lurt å kjøre skanne pcen/mobilen med et antivirus program.

I tillegg kan det være lurt å installere en adblocker som kan skjule mye av reklame, pop-up og ellers svindel som kan dukke opp i nettleseren din.

Hilsen Slettmeg.no i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gode råd om nettvett du bør følge

Jente ser på mobilen sin (colourbox.com)

Her får du rådene du trenger for å være mest mulig trygg på nettet!

Les mer

Slik sletter du informasjon om deg på nettet

Jente med mobil (www.colourbox.com)

Har du funnet bilder av deg selv på nettet som du ikke vil at andre skal se? Eller har noen opprettet en falsk profil i ditt navn? Slik sletter du opplysninger fra nettet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett