Hopp til hovedinnholdet

Uønsket henvendelse på snapchat.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente på 14 år. Jeg fikk trusler av en som addet meg på Snapchat. Hun sa hun het det brukernavnet til den personen var men hun sa hun var en han. Truslene var at jeg hadde sendt nakenbilder og det har jeg ikke så de sa de kom til og legge ut bilder av meg naken på nett. Men for at de hun/han ikke skulle det så sa de sånn at jeg måtte sende en video der jeg fingrer, sender bilder av puppene mine eller kroppen. Jeg sa nei og dem truet videre. Så snakket vi med ungdomshjelp og vi fikk tips om å ringe politiet og det gjorde en vennine av meg mens jeg og henne snakket. Vi fikk beskjed om å blokke og det gjorde jeg og jeg har tatt skjermbilde av alt. Men jeg er bare redd. Vet dem ikke la ut noe men tror de prøvde og få meg til og sende. Men jeg vil ikke ha sånne tanker i hode siden da får jeg ikke konsentrert meg på skolen eller noe. Tips til og roe tankene om dette ned?

Besvart 14.05.2019 14:41
 

Svar
Hei jente 14 år.

Takk for at du skriver til Ung.no!
Jeg må bare rose deg og venninnen din for måten dere håndterte dette på. Dere gjorde det eneste riktige.
Jeg forstår godt at du synes dette var ubehagelig, og at det har ført til noen vanskelig tanker i ettertid.
Det som er lurt nå, er at du snakker med en du har tillit til om hendelse. Det å sette ord på følelsene dine og det som skjedde, vil gjøre det lettere å legge det bak. Det du kan gjøre er å ta kontakt med helsesykepleier på skolen din.
Der kan du snakke om hendelsen, og om hvordan det påvirker deg i ettertid. Du får satt ord på følelsene dine, og du hjelp til å roe tankene.

Jeg legger også ved noen artikler som kan være nyttige, og som gir deg gode råd.

Snakk med en du stoler på, si hva du tenker på og føler, det vil være til stor hjelp.

Håper dette kan hjelpe deg.
Ønsker deg lykke til!

Vennlig hilsen helsesykepleier.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett