Hopp til hovedinnholdet

Venninna mi sendte nudes og vi vet ikke om han har tatt screen.Hva gjør vi?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Trenger svar FORT! venninna mi har snakka med en fyr lenge også spurte han om nudes. Hu sendte og nå har han sagt det videre til vennene sine og vi vet ikke om han har tatt screen av det! Isåfall er vi redd det blir sendt rundt! Hun er helt fra seg og er redd hun skal gjøre noe! Hva skal vi gjøre når vi ikke vet om han har bildet????

Besvart 03.08.2019 19:25
 

Svar
Hei

Jeg forstår godt at dette er en vanskelig situasjon for venninnen din og at hun nå er redd og bekymret. Allikevel er det ikke sikkert at han har tatt screen av bilde selvom han har fortalt om det til vennene sine.

For å finne ut om han har bilde må dere snakke med gutten som har fått nudes av henne. Det er egentlig den eneste måten å finne det ut på. Hun kan si at hun er redd for at han har bilde fremdeles, og hun kan også informere han om at det er ulovlig å ha nakenbilde av henne uten hennes samtykke.

For å få hjelp og støtte bør venninnen din snakke med en voksen de stoler på. Husk at de voksne har vært ung en gang de også, og selvom de kanskje ikke har sendt nudes kan de ha gjort andre ting som de angrer på i ettertid - og dermed forstå hvordan hun har det nå.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Å dele andres nudes er #ikkegreit

Å dele andres nudes er ulovlig

#ikkegreit er en kampanje som retter fokus mot overgrep og krenkelser blant unge. Årets tema er deling av nakenbilder, og på ung.no/ikkegreit finner du info om GIFs, artikler og filmer om temaet.

Les mer

Hvorfor sender noen nudes?

Her har du bananen min (#ikkegreit)

Noen sender nakenbilder for spenning og fordi de blir kåte, noen ønsker å flørte eller finne en kjæreste, mens andre kan føle seg presset til det.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett