Hopp til hovedinnholdet

Han truer med at hun må sende nakenbilde hvis ikke sender han videre.

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Vennina mi på 14 var på snapchat så addet en random dude henne og hun aksepterte så sendte han bilder av hun naken og og sier at Hun må sende mere ellers sender ham den videre. Kan politiet finne ut hvem det er med bare snapchat brukernavn? Og h ordna kan de fine ut hvem det er?

Besvart 03.08.2019 18:07
 

Svar
Hei

Det du beskriver er alvorlig og straffbart. Trusler for å få henne til å sende nakenbilder er slett ikke greit. Meld ifra til politiet om dette. 

Det er ikke slik at politiet sitter og overvåker alle snapchatkontoer, men dersom man først er blitt anmeldt for et straffbart forhold, så har politiet gode metoder for å gjenopprette slettet materiale osv. i forbindelse med etterforskningen. 

Snakk med noen voksne om det som har skjedd, og meld ifra til politiet dersom truslene fortsetter. 

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mas og press om å sende nudes - Hva gjør du?

Jente viser mobil med teksten No nudes for you. (colourbox.com)

Det er ikke så lett å vite hva du skal svare når noen maser om nakenbilder. Kanskje vil du ikke skuffe den andre, eller er redd for å bli avvist? Her er noen supre tips til hva du kan si!

Les mer

Har du opplevd utpressing på nett?

Gutt på rommet sitt foran pc (www.colourbox.com)

Hvis noen får deg til å sende seksualiserte bilder i sosiale medier og truer med å spre dem videre, er det kjempeviktig at du sier ifra til noen. Det er mange som kan og vil hjelpe deg.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett