Hopp til hovedinnholdet

Jeg tror eposten min blir hacket, hva gjør jeg?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. I de siste dagene står det at folk fra forskjellige land har folk forsøkt å logge seg inn på e-posten min, flere ganger om dagen. Det står automatisk synkronisering - synkronisering mislyktes, og at det er forsøkt logget inn fra protokoll IMAP. Før fikk jeg aldri slike pålogginger, kanskje en gang i blant. Hvorfor så mange som prøver å logge seg inn på e-posten min for tiden? Hva kan jeg gjøre?

Besvart 08.10.2019 17:25
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss.


Synkronisering mislykket og IMAP trenger ikke å ha noe med en hacker å gjøre. IMAP er standard epost protokollen, det er denne eposten din bruker for å sende og motta epost. Synkronisering mislykket betyr bare at epost klienten din ikke klarte å hente ned epost fra epost-serveren der eposten din er lagret, dette kan komme av ustabilt nett, og andre problemer som kan stoppe tilkobling.

For å være sikker på at du ikke skal bli hacket anbefaler vi deg å bytte passord og å aktivere to faktor autentisering, du kan lese mer om det her. Du kommer nok til å måtte sette opp epost klienten din på nytt etter at du har byttet passord.

Hilsen Slettmeg.no i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Redd for at du har fått virus på mobilen eller PC-en?

Gutt holder mobilen i hånda på soverommet (colourbox.com)

På nettet, og kanskje spesielt på pornosider, opplever mange å få beskjed om at de har fått virus. Det er helt forståelig at du blir stressa, men ikke la deg lure.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett