Hopp til hovedinnholdet

Er Det noe negativt å blogge?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Heihei Jeg har noen spørsmål om blogg! Helst Svar Punktvis! ;) 1) Er Det noe negativt å blogge? (Hvis du skjerper deg å ikke legger ut noe dumt) 2) Mamma sier at det er kjempe dumt og blogge på grunn av karieren, og at i disse år er det negativt og blogge, fordi arbeidsgiverne synes det er tullete å blogge, er det helt sant? 3) Jeg har lest bloggtipsene (Kjempe bra blogg tips)Er det mulighet for å overtale mamma med de?? Jeg får ikke lov å få blogg på grunn av punkt 2... Takk! ♥

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!


1.

Det finnes mange positive ting ved å blogge, men det kan også være flere negative sider. Noe av det negative man kan oppleve:

  • at man kan få stygge kommentarer fra andre som går inn på en
  • at noe man skriver og legger ut på bloggen, angrer man på når man blir eldre. Mange endrer både meninger og tanker mye i ungdomstiden. Det finnes flere som er flaue over det de skrev på bloggen sin da man var veldig ung.
  • at man ikke får en jobb man har søkt på fordi arbeidsgiver så bloggen og ikke likte den

Dette skjer ikke for alle, men det skjer altså for noen. I tillegg finnes helt sikkert flere eksempler enn de jeg har nevnt over.

 

 

2.

En del arbeidsgivere googler personer som har søkt på jobb hos dem. Da vil bloggen komme opp, så fremt du ikke blogger helt anonymt. Ikke alle arbeidgivere synes hverdagsblogger teller positivt. Andre arbeidsgivere bryr seg kanskje ikke så mye om dette. Det viktige for mange er nok uansett at du som ansatt vil representere bedriften og det bedrfiten står for. Hvis arbeidsgiver mener bloggen din eller det du skriver der passer dårlig inn i slik bedriften ønsker å fremstå, vil de velge å ansette noen andre i stedet for deg. Men som sagt, dette varierer fra arbeidsgiver til arbeidsgiver og er i tillegg avhengig av hva slags blogg det er snakk om.

 

3.

Jeg vet ikke om du klarer å overtale moren din kun med å vise fram tipsene. Men det du kan gjøre, er jo å printe de ut og spørre om dere kan prate litt om dem. Dette tror jeg mamman din vil oppleve som veldig voksent og positivt. Kanskje kan dere inngå avtaler om at du skal følge bloggtipsene, og at hun i tillegg skal godkjenne alle innlegg før du publiserer eller liknende. Dette kan jo kanskje være et slags kompromiss, i hvert fall sånn i begynnelsen. Husk uansett å snakke sammen på en rolig måte og legg fram meningene dine gjennomtenkt og saklig. Det er mye større sjanse for å bli hørt på den måten enn om man blir irritert eller hisser seg opp.

 

Riktig lykke til!!

Hilsen utdanningsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ni ting du som blogger bør tenke på

tastatur blogg (www.colourbox.com)

Barneombudet har sammen med flere bloggere laget ni tips til deg som blogger. Fem av tipsene gjelder også de som leser og kommenterer andres blogg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Blogging
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om blogging