Hopp til hovedinnholdet

Hvordan komme på topplisten med blogg?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Min far er død og min mor er alene mor med meg og søstra mi på 16. Så det betyr at hun ikke har så mye penger. Jeg er stor fan av Justin Bieber og jeg har ikke så mye penger selv. Jeg får 400 kroner i måneden som jeg skal bruke på ting i måneden. Men jeg har kjøpt iphone 4s for fremtidspengene mine som er på 200.000 men må betale dem tilbake. Så jeg kan ikke bruke noe av de 400 i måneden. Også har jeg en bestevenn som får nesten alt av moren uten å gjøre noe. Jeg må kjøpe ALT selv mens hun får det. Det er ikke noe jeg kan gjøre med men hun kjefter på meg når jeg ikke har råd til andre ting. Jeg vil ikke snakke med henne om det for hun blir sur men spørsmålet mitt er hvordan jeg kan skaffe meg penger når jeg er 14. Jeg går ikke med avisen, nei. Og jeg har prøvd forkjellige kaféer osv men det jeg tenker er hvis jeg starter blogg. Men hvordan kan jeg klare å komme på topplisten for å få penger?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for spørsmål! 

 

Det er ikke så rart at moren din må holde igjen litt på pengene, hvis hun er alene om å ta vare på familien. 400 kr i lommepenger per måned, er en ganske bra sum. Litt av det å vokse opp, handler blant annet om å diponere pengene sine. Inntekter og utgifter må være i samsvar. 

 

Du skriver at du trenger en jobb, da du har brukt opp lommepengene dine for en god stund fremover. Fremover kan et tips være at du lager deg et budsjett, slik at du slipper å "komme bakpå" økonomisk slik du har gjort nå. Les mer om dette i artikelen under dette svaret. 

 

Blogging er en mulighet å tjene penger på, men husk at det er de færreste som gjør det. Det er utrolig mange blogger der ute. Noen blogger kjempebra, men får likevel ikke mange lesere. Det er vanskelig å "skille seg ut", og ofte er det også tilfeldigheter som gjør at noen blogger blir veldig populære. De aller fleste får derimot aldri like mange lesere som bloggene på topplistene, selv om de blogger bra.

 

Under dette svaret, finner du artikler med tips om hvordan man kan finne seg en jobb. Men, her skal du også få noe tips ift. blogging: 

 

  • Skriv om noe DU interesserer deg for. Bloggen bør være for din egen del. Ikke skriv kun om ting du tror leserne vil være opptatt av. Bloggen virker mindre ekte og spennende om du kun skriver for de som leser. Skriv for din egen del og om ting du synes er spennende å lese om selv!
  • Les andres blogger og hent inspirasjon. Du skal ikke kopiere andre, men ofte får man gode ideer ved å lese hvordan andre gjør det. Husk å legge igjen en koselig kommentar på blogger du liker, så får du kanskje en koselig kommentar tilbake. :)
  • Oppdater jevnlig med nye innlegg. Det er vanskelig å få mange lesere til en blogg som sjelden oppdateres.
  • Unngå skrivefeil. Bruk hele setninger, riktig tegnsetting, ikke for lange setninger osv. Mange går rett ut av bloggen hvis det er vanskelig å lese, avsnittene er for lange, om det er mye intern humor, mange rare tegn eller dårlig språk.
  • Bruk gjerne bilder på bloggen så du "myker opp" mellom teksten. Vær bare veldig forsiktig med hva slags bilder du legger ut. Bilder der noen er lettkledd eller bilder som er veldig personlig, må du unngå. Husk også at det ikke er lov å legge ut bilder av andre uten at de har godkjent at du legger dem ut.
  • Prøv å ikke ramse opp hva du har gjort eller hva du har spist til middag. Gjør språket litt spennende, legg inn morsomme historier eller litt spennende detaljer rundt det du skriver om.
  • Lag et ryddig design med skrifttyper og farger som er behagelige å se på. Hvis du synes det er vanskelig å lage design selv, spør om andre kan hjelpe deg eller bruk et standarddesign som tilbys på den bloggplattformen du bruker.
  • Les Barneombudets tips til bloggere i artikkelen under dette svaret. Der har kjente bloggere samarbeidet om å lage tips til andre som vil bli flinke bloggere.

 

I artiklene under dette svaret finner du flere tips på veien.

 

Håper dette var til hjelp!

Med vennlig hilsen utdanningsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan sette opp et budsjett?

Kalkulator og blyant (colourbox.com)

Lær hvordan du setter opp et godt budsjett, og få tilbake kontrollen over pengene dine.

Les mer

Søker du jobb for første gang?

Klippe gress (colourbox.com)

Trenger du en deltidsjobb ved siden av skolen? Eller er du på leting etter sommerjobb? Her er våre tips til deg som søker jobb for første gang.

Les mer

Hva er en blogg?

Blogg

En blogg er din dagbok på nettet. Her kan du skrive om alt som interesserer deg, og den kan leses av hvem som helst på nettet.

Les mer

Under 18 og på jakt etter jobb?

Beiser en benk (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å finne en jobb om du er under 18 år, men det er ikke umulig. Her er våre fem jobbtips til deg.

Les mer

Hvordan bli en bedre blogger

Jente lager videoblogg (colourbox.com)

Her får du råd om hva du bør tenke godt gjennom før du lager deg en blogg, og hvilke bloggfeller det er vanlig å gå i underveis.

Les mer

Reglene for reklame på blogg

Mønster med sosiale medier, reklmae, osv.(colourbox.com)

Reglene om merking av reklame gjelder ikke bare for toppbloggerne, men for alle som kan tjene penger på bloggen sin. Sett deg inn i dem her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Blogging
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om blogging