Hopp til hovedinnholdet

kunne fått en sommer jobb selv om jeg er 12år

Jente
 

Spørsmål

hei jeg er nettopp fylt 12år og det er januar så jeg lurte på om jeg kanskje kunne fått en sommer jobb selv om jeg er 12år. bare en slik enkel jobb bare sånn at jeg kan tjene litt penger? men hvis jeg kan få sommerjobb hvilken kunne vært mest ideell for en 12åring. også lurte jeg på om det er vanskelig å få sponsorer på blogg. Jeg trenger virkelig en sommer jobb eller noe lignende.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmålet ditt! 

 

Det er slik at før man har fylt 13 år så kan man dessverre ikke ta noen fast betalte jobber, men det er ingenting i veien for å tjene noen kroner på å hjelpe andre. Dette vil si at du foreløpig bare kan jobbe hjemme, hos noen i familien, naboer, gjennom bekjente, male hus, vaske bil, hjelpe til med hagestell eller lignende.

 

Spør derfor folk der du bor om de trenger hjelp i hagen, med å male, vaske, passe hunden mens naboen er på ferie, sitte barnevakt eller andre ting. Man kan fortelle venner og familie at man ønsker å tjene noen kroner, eller henge opp lapper i nabolaget for å få oppdrag.

 

I artikkelen under dette svaret kan du lese om hvilke aldersgrenser som gjelder for å søke seg jobb.

 

Det finnes en del nettsider der man kan registrere bloggen sin for eventuell sponsing. Imidlertid er det nok slik at de som sponses med mye penger eller mange produkter er de bloggerne som har veldig mange lesere. Jeg vet ikke hvor mange lesere du har og hva som kan være aktuelt for deg. Alternativet for de fleste blir å registrere seg på nettsider som sponser blogger (bruk google til å søke opp slike sider - og vær kritisk til hvor du registrerer deg). Hvis du har mange lesere så går det også an å kontakte forskjellige firmaer og spørre om de kan tenke seg å sponse deg. Det er imidlertid veldig viktig at du diskuterer disse tingene med foreldrene dine. Det er lett å bli lurt, og det finnes mange useriøse aktører i bransjen. Siden du er ganske ung kan du heller ikke inngå avtaler som dette uten samtykke fra foreldrene dine. Det første du må gjøre er derfor å snakke med foreldrene dine om dette.

 

Les også artikkelen under dette svaret om regler for reklame på blogg.

 

Jeg håper dette var til hjelp!

 

Hilsen utdanningsrådgiveren, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Jobb og aldersgrenser

Jobber i kassa på butikk (colourbox.com)

Visste du at det er ulovlig å jobbe hvis du er under 13 år? Og at du som er ungdommer ikke skal ha en jobb som går ut over skolearbeidet?

Les mer

Reglene for reklame på blogg

Mønster med sosiale medier, reklmae, osv.(colourbox.com)

Reglene om merking av reklame gjelder ikke bare for toppbloggerne, men for alle som kan tjene penger på bloggen sin. Sett deg inn i dem her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sommerjobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sommerjobb