Hopp til hovedinnholdet

Skrive kreativt - tenke "utenfor boksen".

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg lurer på om du kan svare på dette: Jeg er en typsik 5'er i norsk skriftlig. Jeg har pratet med norsklæreren min om hvordan jeg kan forbedre karakteren min, men han sier det samme: "du må tenke utenfor boksen, være mer kreativ, ikke skrive typiske klisjeer..." Jeg skjønner godt hva han mener, jeg må tenke mer nyskapende, kreativt, men hvordan? Kan dere gi meg et eksempel på en plass der det vises kreativitet. Trenger bare se noen gjøre det før meg, trenger å "se" hvordan det er å tenke utenfor boksen. Om dere lager enn oppgave skal dere slippe å skrive et helt svar, bare gi noen stikkord på hvordan oppgaven kan løses mest mulig kreativ. Om dere ikke finner på en oppgave, kan det f.eks. være å skrive en novelle rundt disse opplysningene: Person x har ikke blitt sett i det siste. Hvor er han blitt av, og hva er det som skjer med han? Dette er bare et eksempel, du kan selv finne på et om du vil! Takk for svar! Hilsen jente som venter spent, og håper på en 6'er!!!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Jeg er redd vi ikke har så mange gode innspill her, men oppfordrer deg til å lese noveller og dikt. Kommer du over ei novelle eller et dikt som får deg til å reagere, kan du settet deg ned og finne ut HVA det er som gjør at denne novella/dette diktet skiller seg ut. Det kan ofte være små grep som er gjort; enten språklige eller i fortellerteknikken. Noveller kan du bl.a. lese her på ung.no/noveller, men du kan også snakke med noen som jobber på biblioteket der du bor og få tips der.

Andre som har tips? Bruk kommentarfeltet under.

Hilsen redaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Send oss novella di!

Kontakt redaksjonen ung.no

Liker du å skrive? Lyst til å dele en novelle og få respons fra Ung sine lesere? Vi tar gjerne imot novellene dine, og publiserer flere nye hver måned. Les et utvalg av de mange gode novellene vi mottar her på ung.no/noveller.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Noveller
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om noveller