Hopp til hovedinnholdet

Novellekonkurranser?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg lurte bare på om dere visste om det noen novellekonkurranser på gang? Vet at det er mulig å sende inn hit, noe jeg har gjort og fått publisert her. Jeg trives veldig godt med å skrive, og har veldig lyst til å være med i en novellekonkurranse (e.l). Vet dere noe om dette? Lurer også på om det er mulighet for å gjøre avtaler med forlag i min alder (og litt eldre, fyller snart 17). Hvis jeg hadde sendt inn manus til en bok, ville de tatt meg seriøst? Er det mulighet å utgi en bok i så ung alder? Har prøvd å finne ut av alle disse tingene via google, men finner aldri noen gode svar, så tenkte å spørre dere! Utrolig nyttig side, forresten!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det er ingen formell aldersgrense for å gi ut en bok, og det er mange som har debutertmen det kan hende du må noen til å hjelpe deg de alt det formelle hvis du skulle skrive kontrakt med et forlag. Men dette er noe et forlag vil kunne fortelle og hjelpe deg med. Unge stemmer er viktige, så jeg tror de fleste forlagene tar imot manuskript med åpne hender. Jeg tror de uansett fort klarer å skille ut de som er modne nok og har noe eget å formidle fra de som ikke har jobbet nok med teksten og historien sin.

 

Før du sender noe bør du få noen til å lese gjennom det du har skrevet. Det kan være noen i familien, en lærer eller noen andre du stoler på at kan være ærlig og gi konstruktive tilbakemeldinger. Søk etter forlag på nettet og les litt om dem - ingen vits f.eks. å sende manuskript på en roman til et forlag som bare gir ut lærebøker. Husk at "alle "anekjente forfattere har opplevd å få avslag før de har fått napp, så ikke gi opp.

 

Vi har ingen oversikt over novellekonkurranser, men du kan f.eks. søke på nettet, følge med på sidene til forlag eller kontakte Unge lovende forfatteres forening og høre om de har noen tips til konkurranser eller hvordan gå fram for å få gitt ut en bok.

 

Lykke til med skrivingen!

Hilsen redaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Send oss novella di!

Kontakt redaksjonen ung.no

Liker du å skrive? Lyst til å dele en novelle og få respons fra Ung sine lesere? Vi tar gjerne imot novellene dine, og publiserer flere nye hver måned. Les et utvalg av de mange gode novellene vi mottar her på ung.no/noveller.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Tilbake til spørsmål og svar om Noveller
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om noveller