Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg få det fint med venner uten at pappa bruker så mye penger?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente på 14, start 15. Jeg har et meget stort sosialiv, der jeg ofte drar på bursdager, middager og kino osv. Nylig konfronterte jeg faren min med at jeg trengte mer penger. Jeg får 100kr i uken hvis jeg vasker, rydder osv. Men så dyrt ting er nå tildags må jeg spare mange uker for og få råd til en middag på for eksempel fridays. Jeg blir ganske leimeg av dette fordi når alle de andre vennene mine drar til steder og gjør ting, har ikke jeg råd siden jeg har allerede brukt de opp. Faren min sier også at han ikke vil betale bursdager ogslikt fordi jeg går i dem så ofte, så jeg må betale det selv. SÅ HVA SKAL JEG GJØRE? jeg har jo ikke intekter. Mange av mine venner har slik at de får for e.ks 1000 kr i mnd for å feste, middager og sosiale samkomster. Har dere noen bra ideer slik at jeg kan få det fint med venner, samtidig som at min far ikke må punge ut alle pengene sine?? - Jente 98

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det er ikke vanlig å råd til å dra ut og spise middag så ofte når man er så ung som du er og ikke har noen inntekt selv. Alternativene dine er enten å kutte ned på slike aktiviteter (du kan foreslå at du og vennene dine kan lage mat sammen hjemme hos en av dere i stedet), eller finne en måte å tjene mer penger på. Man har ikke alltid råd til alt og man kan heller ikke være med på alt som vennene skal gjøre. Det er garantert de av vennene dine som heller ikke er med hver gang det skjer noe. Du må kanskje vurdere om du skal prioritere å gå på kino to ganger eller spise middag én gang. Man må planlegge hvordan man skal bruke pengene sine når man ikke har ubegrenset av dem. 

Hvis du vil prøve å tjene mer penger må du jobbe mer. Det innebærer enten at du avtaler med faren din at du gjør mer arbeid hjemme og får litt ekstra i ukepenger, eller at du prøver å skaffe deg en deltidsjobb. Jeg har lagt ved noen artikler om dette :) 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik finner du ledige jobber

Gutt søker etter jobb

På jakt etter jobb? Her er en oversikt over hvordan du kan gå frem for å finne ledige jobber.

Les mer

Søker du jobb for første gang?

Klippe gress (colourbox.com)

Trenger du en deltidsjobb ved siden av skolen? Eller er du på leting etter sommerjobb? Her er våre tips til deg som søker jobb for første gang.

Les mer

Tjen penger på småjobber

Småjobber (colourbox.com)

Er du for ung til å ha en fast jobb? Eller tar det for mye tid? Her er en oversikt over ulike småjobber du kan tjene penger på.
Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din