Hopp til hovedinnholdet

Råd og veiledning for å rydde opp i lån og ubetalte regninger

Jente 20 år
 

Spørsmål

hei, jeg er en jente på 20 år, som har slitt med mentale problemer så å si hele livet, som har gjort til at jeg henger litt etter når det gjelder skole og jobb. i 2 år var jeg hjemmeværende, jobbet i noen måneder, i denne perioden røyket jeg en del hasj og fikk dagpenger av nav, jeg pleide kjøpe mye forskjellig og tok opp rentefrie lån gjennom nettet, jeg klarte holde god styr på pengene i denne 2 års perioden. nå har jeg begynt på yrkesskole igjen og skal ut i lære om 6 måneder, jeg er ikke i stand til å ha en deltidsjobb på grunn av mine mentale problemer, jeg får heller ingen støtte fra nav eller lånekassen mens jeg drukner i regninger, på grunn av mine ikke så gode valg selfølgelig. jeg ønsker råd/veiledning til hvordan jeg kan bli kvitt min gjeld av både lån og ubetalte regninger. jeg er 20 år, og mine foreldre har sitt eget å bruke penger på. takk for svar på forhånd.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint at du tar intitiativ til å rydde opp i økonomien. Du skriver at du klarte å holde god styr på pengene i en toårs periode da du mottok dagpenger. Nå går du på skole og skal ut i lære etterhvert.

Første skritt i en opprydning i økonomien er vanligvis å få satt opp en oversikt over inntekter, utgifter og ubetalte regniner/gjeld. Deretter blir det viktig å forsøke å komme fram til en avtale med de du skylder penger. Dette er det ofte vanskelig å klare på egenhånd. Det finnes økonomiske rådgivere i de fleste kommuner, som kan gi deg informasjon om dine rettigheter, plikter og muligheter og som kan hjelpe deg i kontakten med kreditorene dine. Jeg vil anbefale deg å ta kontakt med NAV og be om en samtale med en økonomisk rådgiver.

Lykke til! 

Hilsen Husbanken i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din