Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg overtrekke kredittkortgrensen når jeg betaler med visa på nett?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

jeg har fått et så godt tilbud på noe jeg i lengre tid har tenk jeg skal kjøpe, varen koster originalt 60 000 og jeg har fått tilbud på 19 000, så siden jeg kun har spart opp 5000 så har jeg fått meg et kredittkort, han fyren i banken sa jeg kunne få 100 000 i kreditt så lenge jeg var over 18, men når jeg har fått det fikk jeg kun 10 000 i kreditt. og fikk avslag når jeg spurte om å få 20 000 i kreditt lurer på om det er fysisk mulig å overtrekke kredittgrensen når jeg betaler med visa på nett? og evt hvor mye, vis det er en grense. eller er det automatisk system som blokkerer slik jeg ikke får overtrekke kreditten. er klar over at det ikke er lurt, da det blir masse gebyrer, og renter og renters rente og masse sånn. har en ryddig økonomi og har gode planer og økonomi til å kunne betale ned kredittlånet Hilsen 19år

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det skal normalt ikke gå an å overtrekke kredittkortgrensen når du betaler på nett. Uansett - om du får det til - vil det være ulovlig, så jeg må advare deg mot å gjøre det. Bankene har vanligvis gode grunner for å begrense kredittkortgjelden. Selv om du har fått den lovlig, må du betale høye renter og gebyrer. Det betyr at du må tilbakebetale mye mer enn det du har lånt. Selv om du oppfatter at du har gjort et godt kjøp, kan kjøpet likevel bli dyrt når du regner inn renter og gebyrer på kredittkortgjelden.

Hvis det likevel er svært viktig for deg å kjøpe varen nå, og siden du "bare" mangler kr 4 000,- i forhold til kredittkortgrensen du har fått, vil jeg anbefale deg å ta søknaden opp med banken igjen, og høre om det er mulig å øke kredittgrensen til kr 14 000 (i stedet for 10 000).

Lykke til!

 

Hilsen Husbanken i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din