Hopp til hovedinnholdet

Hjelper til så mye hjemme at det går utover fritid og venner

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg føler at jeg hjelper pappa alt for mye med matlaging, oppvask, vasking og flytting. Mye av fritiden min går til dette. Resten går til lekser. Jeg får 200,- i uken. Jeg vet dette kan høres mye ut men jeg er jo nesten hushjelpen hans. Nå i dag har jeg bært 2 skap, 1kommode, 2 stoler og 3 ikea flatpakker for han. Alle disse møblene skal inn på lille-søsteren min sitt rom. Jeg syntes at jeg kan stå for flytting av møblene på mitt rom, ikke på alle de andre. I starten tenkte jeg at det var enkle penger siden jeg bare måtte ta oppvasken og klippe plenen. Noe som jeg liker å gjøre. Nå kjøper, lager og serverer jeg middag til pappa. Og vasker etterpå. Så må jeg vaske klær. Osv. Hva skal jeg gjøre? Det jeg gjør i dag er langt ifra det vi var enige om. Hvordan skal jeg få Pappa til å forstå?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det høres ut som det er slitsomt for deg med alle oppgavene du har hjemme. Hvis det er slik at du ikke får tid til fritidsaktiviteter og venner, er det helt riktig av deg å reagere.

Hvis du føler deg urettferdig behandlet og sliten kan det være lurt å snakke med foreldrene dine om dette. Prøv å forklar hvorfor du føler det sånn. Foreldrene dine skal høre på deg og ta deg på alvor. Barneombudet har laget noen tips til hvordan du kan ta en slik samtale.

Lenke til side om den vanskelige samtalen.

Hvis du og faren din ikke kommer overens kan dere få hjelp på familievernkontoret. Der kan dere snakke med noe som kan hjelpe dere med å løse de problemene dere har. Det er gratis å få hjelp der. Noen ganger kan det være lurt å få hjelp til å snakke ordentlig sammen.  Du finner det nærmeste familievernkontoret her:

Lenke til side om og oversikt over familievernkontor.

Hvis dette ikke nytter, kan det være lurt å snakke med helsesøster på skolen din. Helsesøstre er vant til å snakke med ungdom, og de har også god oversikt over andre som kan hjelpe deg og faren din.

Hilsen oss i Barneombudet

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din