Hopp til hovedinnholdet

- 17-åring lurer på om hun er gammel nok til kredittkort og hva PayPal og Klarna er.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg er 17 år og har visa electron.Jeg pleier å bestille klær på nettet, men da er det kun en nettside jeg kan bruke fordi di har postoppkrav.Kortet jeg har fungerer ikke å betale med over internett.Når jeg bestiller på postoppkrav koster det jo ekstra, pluss at jeg må hente det selv på postkontoret noe som jeg synes er ganske stress i lengeden.Jeg kjøper så og si alltid klærne mine der og det blir jo ganske dyrt å betale for postoppkrav, men vil ikke mase på foreldrene min om de kan bestille for meg. Så spørsmålene mine er, hvilke kort må jeg ha for å kunne betale over nettet?Hva er master card?Må man være 18 for å ha slike kort som man kan betale med via nettet? Hva er paypal og klarna og hvordan funker det? Er det noe annet jeg kan gjøre for å betale over nett?Har hørt noe om et gavekort man kan kjøpe å fylle på, hva er det?Må man være 18? Har pørvd å lese meg opp på dette på banken min sine nettsider men forstår ikke noe, så håper dere kan forklare litt oversiktlig og forståelig:)

 

Svar
Hei

For å bruke kredittkort, PayPal og Klarna må du være over 18 år. Kredittkort og Klarna er i prinsippet det samme: Noen legger ut for deg, og du må betale en regning i ettertid. Betaler du ikke i tide må du betale renter. Det er som et lite lån. Du kan også få et lite gebyr for bruken av kredittkortet eller Klarna. PayPal er en mellommann mellom din bankkonto og for eksempel butikken sin konto.


Vennlig hilsen

 

Forbrukerrådet i samarbeid med ung.no

 

Forbrukerrådet er en interesseorganisasjon som arbeider for et forbrukervennlig samfunn, og gir gratis rettshjelp til forbrukerne.

 

Trenger du råd og veiledning, sjekk ut www.forbrukerrådet.no, send e-post til hjelp@forbrukerradet.no, eller ring 03737. Du kan også besøke oss på et av våre ti regionkontorer.

 

Følg oss på www.facebook.com/forbrukerradet og www.twitter.com/forbrukerradet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er kredittkort?

Kredittkort

Stadig flere banker tilbyr studenter kredittkort i sine studentpakker. Før du takker ja, kan det være greit å vite hvordan kredittkortet fungerer.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din