Hopp til hovedinnholdet

Jeg skal søke om arbeidsavklaringspenger, hvilket skjema bruker jeg?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei Har snakket med sosionom og to fra NAV og har fått forskjellige svar så prøver her. Jeg gikk på arbeidsavklaringspenger, men det ble avsluttet i høst fordi jeg valgte å starte på nytt studie, noe NAV ikke ville godkjenne som et arbeidsrettet tiltak. Jeg ble dårlig under studiet, og jeg har nå avsluttet det og vil snart miste stipendet, så jeg trenger penger, og tenker at det er arbeidsavklaringspenger som blir aktuelt igjen. Det jeg lurer på da er om jeg kan søke om gjenopptak av arbeidsavklaringspenger, eller om jeg må søke på nytt? Og hvis jeg søker om det hva må jeg gjøre, holder det å bare fylle ut søknaden? For det gir ingen opplysninger annet enn hvem jeg er og at jeg søker om det. Og hvor lang tid tar det vanligvis? Har penger for en måned fremover, så hvis jeg ikke får pengene til da, og jeg trenger det til livsopphold, hva kan jeg gjøre med det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for ditt spørsmål.

Hvis det er mindre enn 52 uker siden sist du fikk utbetalt arbeidsavklaringspenger, kan du søke om gjenopptak av arbeidsavklaringspenger på eget skjema om gjenopptak.

Du må likevel søke på nytt på vanlig skjema hvis;

  • det har gått mer enn 52 uker siden sist du fikk arbeidsavklaringspenger
  • saken var avsluttet med endelig avslag
  • du hadde fått innvilget arbeidsavklaringspenger under arbeidssøking etter gjennomført plan

Uansett hvilket søknadsskjema du bruker, så må det legges ved en oppdatert legeerklæring fra fastlegen din. Du må også registrere deg på nytt som arbeidssøker inne på www.nav.no. Behandlingstiden på en søknad om arbeidsavklaringspenger er normalt ca to måneder, du vil få brev om hva behandlingstiden er i din sak etter at du har søkt. Hvis du etter en måned ikke har penger til livsopphold, og ikke fått svar på søknad om arbeidsavklaringspenger, så kan du søke om økonomisk sosialhjelp fra NAV. Klikk på lenken for å lese mer.  

Vi vil også presisere at du kan tidligst få utbetalt arbeidsavklaringspenger fra og med den dagen du søker.

Vi kan bare informere genrellt her på ung.no, slik at hvis du fortsatt er usikker på hvilket søknadsskjema du skal bruke, så ta kontakt med oss igjen på tlf: 55 55 33 33.

Vi ønsker deg en fin dag videre!

Med vennlig hilsen NAV, i samarbeid med ung.no

 

www.nav.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din