Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg få dekket klær hos NAV?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er for tiden arbeidsløs og er ute i tiltak via en arbeidstreningsgruppe via NAV. Er utplassert på en butikk hvor jeg jobber som det står i avtalen, får også livsopphold som skal forsørge meg den tiden jeg jobber der. Jeg søkte angående vinterklær siden jeg ikke hadde noe fra før av og fikk det innvilget. Kjøpte meg vinterjakke og vintersko for de pengene. Spørsmålet er.. Kan jeg søke om det samme, bare sommerklær og vanlige joggesko? Livsoppholdet er på 3500 kr og det kan umulig være nok til å dekke nye joggesko som kan koste oppmot 500-600 kr, og klær.. Alle trenger klær.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for ditt spørsmål.

I utgangspunktet så skal klær inngå i livsoppholdet du får. Du kan likevel søke om å få dekket sommerklær og vanlige joggesko hvis du mener du ikke kan betale for dette. Vi kan ikke si her på ung.no om du vil få innvilget ekstra støtte eller ikke, det er det saksbehandler ved NAV kontoret som må avgjøre.

Du søker på samme måte som du gjorde sist gang, på søknadsskjema for økonomisk sosialhjelp som du får på NAV kontoret. Du kan lese mer informasjon om økonomisk sosialhjelp her.

Vi håper at erfaringen du nå får i butikken du er utplassert i vil hjelpe deg med å få jobb etterhvert, lykke til videre! :-)

 

Med vennlig hilsen NAV, i samarbeid med ung.no

www.nav.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din