Hopp til hovedinnholdet

 Jeg vurderer derfor å kjøpe lett motorsykkel-lappen

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei Jeg bor langt unna både skole, byen og kompiser. Jeg vurderer derfor å kjøpe lett motorsykkel-lappen. Jeg er veldig usikker på om det er værdt å bruke så mye penger når det ikke er lenge til jeg kan ta bil-lappen. Jeg bor i et område med lite muligheter for buss og ellers transport, derfor er mitt sosiale liv svært svekket.jeg bor så langt unna at jeg ikke tenker på moped som en mulighet...Er redd for å miste de vennene jeg nå har. Har dere noen gode råd om hva jeg burde gjøre

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Skjønner at det er fristende å finne alternative transportmetoder om du opplever det som mindre mulig å treffe venner og lignende.

Det er veldig lurt om du snakker med foreldrene din om dette. Du nevner at det går fort til du skal ta bil-lappen, og du lurer på om du skal vente til du blir 18.

Du skriver ikke noe om hvorvidt foreldrene dine kan og vil kjøre deg, eller om det går noen busser du kan tilpasse deg. Du skriver heller ikke om det mest avgjørende er økonomi eller om det er annet du tenker mest på her.

Det koster jo å ta lappen, både på moped og A1. Så kommer forsikring og kjøp av sykkel og bensin og olje. Har du inntekt og penger slik at det kan være aktuelt? Hva sier i så fall foreldrene dine til det?

Hvor langt er det til skole og venner? 

Har du regnet ut hvor stor forskjell det blir å ta mopedlappen opp mot lett mtorsykkel-lappen? Sikt kan være med på å avgjøre et valg.

Vi kan ikke ta noen avgjørelse for deg, men kanskje du skal skrive opp alt, lage argumentasjonsliste for og imot, og så ta en alvorlig prat med foreldrene dine om det. Fortell også hvorfor du mener det er viktig, og om de eventuelt har alternative løsninger om de er imot at du skal ta en av de nevnte sykkellappene.

Jeg ønsker deg lykke til med prosessen og valget. Tenk at dette er en del av det å bli voksen.

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva koster det å ta lappen?

Oppkjøringstime (colourbox.com)

Hva koster det å ta førerkortet? Hva må du betale for, og hvor mye må du regne med å punge ut med til sammen?

Les mer

Mopedlappen fra A til Å

Scooter (colourbox.com)

Skal du ta førerkort for moped klasse AM 146? Føreropplæringen for moped innebærer både trafikalt grunnkurs og praktisk kjøreopplæring.

Les mer

Førerkort for motorsykkel (A, A1 og A2)

Motorsykkel

Føreropplæringen for lett, mellomtung og tung motorsykkel følger fire trinn i bestemt rekkefølge, slik at du alltid får utbytte av undervisningen på neste trinn.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Førerkort
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om førerkort