Hopp til hovedinnholdet

Hva er barnetrygd? Kan jeg kreve å få disse pengene av mine foreldre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente på 11 år. Min mor døde når jeg var veldig liten. I det siste har jeg lagt merke til brevene min far har fått i posten. Han fortalte at han får barnetrygd. Jeg googlet dette og sjekket litt men forsto ikke helt. Hva er barnetrygd? Hva skal barnetrygd brukes til? Også har det seg sånn at jeg tror vi har dårlig råd, jeg har ikke joggesko o.l. Og når jeg spørr pappa om disse tingene sier han vi må vente til neste månde pga økonomi, men gjør aldri noe med det. Når pappa får 950 kr pga meg hve månde, burde han ikke ha penger til å kjøpe joggesko til meg da? Og burde ikke de pengene gå til meg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

På NAV sine sider står det følgende om barnetrygd:

Barnetrygd er en stønad som gis for alle barn under 18 år som er bosatt i Norge. Barnetrygden utbetales til et barns forelder/ foreldre og skal bidra til å dekke utgifter ved å ha barn.Barnetrygden er per dags dato kr 970 per barn.

Det er opp til din far hva han konkret vil bruke pengene til og det er derfor ikke slik at du kan kreve å få disse pengene selv. Det er mange utgifter som skal betales når man har barn f.eks mat, klær, fritidsaktiviteter osv. Det er derfor opp til din far å prioritere bruken av barnetrygden.

Jeg skjønner godt at du gjerne vil ha et par joggesko. Kanskje du kan spørre pappaen din om det er mulig å følge med på når det er salg på joggesko slik at dere får kjøpt de til en litt billigere penge? Ellers er det mulig å ønske seg til jul/ bursdag.

Med vennlig hilsen

Juristen (www.ung.no)

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din