Hopp til hovedinnholdet

spørsmål om skatt

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg er allerede redd for å få restskatt neste år. Jeg har tabell 7102, har hørt at det er vanlig å få restskatt når man har tabelltrekk, stemmer dette? Har 21533 kr før skatt og 16545 etter skatt. Gjeld på rundt 100000 kr og formue på 20500 kr. 7500 kr i renter og 100 kr i renteinntekter hvis jeg har forstått det riktig. Vet ikke hvor mye rentene har gått opp eller ned, men det er dette jeg tenker på. Hvor mye formue og gjeld må man ha for at det skal ha noe å si? Er det sånn at med en gang renta blir satt opp eller ned så får man restskatt? Eller må det være mye for at det skal ha noe å si? Høres det ut som det er størst sjanse for at jeg får restskatt eller skattepenger til gode neste år? Håper på et forståelig svar så jeg kanskje kan tenke litt mindre på dette. Har ikke fått noe forståelig svar hittil. Hilsen nervøs

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Vi har ingen mulighet til å gå konkret inn i skattesituasjoner. Jeg vil anbefale deg å kontakte skatteetaten (skatteetaten.no) for konkrete spørsmål om din skatt. 

Les også artiklene jeg legger ved under svaret.

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Frikort og skattekort

Frikort eller skattekort? (skjermdump skatteetaten.no)

Har du en jobb må du be om frikort eller skattekort. Tjener du mindre enn 55.000,- klarer du deg med å bestille frikort, og behøver ikke å skatte.

Les mer

Selvangivelse og skatteoppgjør

Pengesedler i hånda (colourbox.com)

Hva er en selvangivelse? Må du levere, og hvor mye må du betale i skatt? Få svar på det du lurer på om selvangivelse og skatteoppgjør her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din