Hopp til hovedinnholdet

Har dere noen tips for og ikke bry meg så mye

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei! Først må jeg bare si at jeg ikke visste hvilke kategori dette spørsmålet skulle i så da tok jeg "økonomien din" fordi at det handler om økonomi. Jeg ville bare spørre hva som egentlig feiler meg. Fordi jeg er utrolig interessert i økonomien til foreldrene mine, vennene mine, søskene mine osv. Jeg føler jeg blir helt gal fordi jeg må alltid se kvittering eller alltid spør hva ting koster og sånne ting. Jeg tenkte først at jeg kanskje bare er interessert i økonomi men jeg hater matte så det kan det ikke være. Vet dere hva det egentlig er med meg og har dere noen tips for og ikke bry meg så mye om ting? Hilsen en anonym jente

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmålet ditt!

Du skriver om en interesse for alt som handler om økonomi.  Om du har veldig mye fokus på dette og det forstyrrer for mye annet, slik at det blir mye bare det du snakker om og tenker på, så er det kanskje litt mye.  -Er du bare interessert i det i tillegg til mange andre ting, så trenger det jo ikke være noe annet enn en stor interesse av å lære om det.  

Blir det et stort og ensidig fokus på dette og du ikke greier å tenke på- og prate om andre ting ganske mye også, så er det litt "opphengt" fokus, og tankene kan noen ganger gå seg litt fast i noen spor.  De fleste greier å endre på dette selv når du blir oppmerksomme på det og prøver å få litt bredere interesse og andre ting å prate om også.  Noen kan trenge litt hjelp til slike fastlåste tanker.  Hvis du syns det kan være lurt, kan du prate med for eksempel helsesøster på skolen din.  

Se mer nyttig info i artikler under.

Hilsen helsesøster, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tvangslidelser

Vasker hender (colourbox.com)

De fleste som lider av tvang, har både tanker og handlinger som styres av tvangen. Man blir på en måte overstyrt av meningsløse tanker til å gjøre meningsløse handlinger. Det psykiske ubehaget kan være stort.

Les mer

Hva skal vi snakke om?

Usikker jente (colourbox.com)

Er du redd for pinlig stillhet? Gruer du deg til daten fordi du ikke vet hva du skal snakke om? Ung.no gir deg tips til hva du kan snakke om med en du liker!

Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Ti tips til småprat

Stillhet mellom to jenter på kafé (colourbox.com)

Skal du på fest, en samling eller møter, er sjansen stor for at du møter noen du ikke kjenner. Det er både hyggelig og nyttig å kunne noen triks for å bryte isen og bli kjent med fremmede.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din