Hopp til hovedinnholdet

Jeg har henvisning til psykolog som fastlegen har skrevet, men finner ingen ledig psykolog. Kan du hjelpe?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei, jeg trenger råd om hvordan jeg kan skaffe meg psykolog. Jeg har blitt mobbet siden ungdomsskolen, og blitt voldtatt to ganger. Jeg har det ikke bare med meg selv. Jeg trøstespiser, jeg har dårlig selvbilde og lider av depresjon. Jeg har prøvd å finne en psykolog. Jeg har henvisning fra lege. Jeg har bare 2000kr i måneden. Hvordan går jeg frem. Mvh Bekymret 19 åring

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jente 19 år. Takk for at du skriver til Ung.no.

Hvis du søker på denne linken vil du finne psykologer i ditt distrikt med refusjons avtale.

helfo.no/psykologer-og-legespesialister-med-helfo-avtale

Du kan også ringe HELFO, telefon 81570070.

Du har mulig opplevd når du forsøkte å kontakte psykologer at de hadde lang venteliste. Hvis du ringer Fritt sykehusvalg-kontoret så har de informasjon om ventetiden og tilbudet til hver enkelt psykolog i nærheten av deg. De vil kunne fortelle hvilken psykolog som har kortest vente tid.

Telefon nummeret til Fritt sykehusvalg-kontoret er 80041004

Det er en egenandel som må betales hver gang du er hos psykolog helt til du har nådd et egenandelstak. Du må betale 320 kr i egenandel for hver time, etter 7 ganger er det gratis da egenandelstaket er på 2185 kr.

Har du ikke mulighet for å betale kan du oppsøke helsestasjon for ungdom. Her kan ungdommer få hjelp frem til de er 24 år. Her er det helsesøstre og leger som kan hjelpe. Dette tilbudet er gratis.

God bedring!

 

Vennlig hilsen Helsesøster

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Utgifter til helsehjelp, egenandeler og refusjoner

Hos lege og andre behandlere med driftsavtale må du betale en egenandel. Det samme gjelder medisiner på blå resept. Her får du en oversikt over hva som gjelder av regler for egenandeler og mulighet for refusjon av utgifter ved helseplager.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep