Hopp til hovedinnholdet

Hvordan slutte å bruke penger på tull.

Gutt 14 år
 

Spørsmål

JEg bruker mye peng på tull kan ikke slutte

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg tenker at det er ting du ønsker deg som du kunne ha spart til hvis du ikke hadde brukt pengene på det du kaller tull. Det er vel derfor du sender denne meldingen?
Det er mange fristelser og lett å bruke penger. For å slutte å bruke penger på tull tror jeg vi må bestemme oss for hva som er viktig for oss. Hvis vi har et mål om noe vi ønsker å kjøpe, er det lettere å ikke bruke penger på andre ting. Det kan derfor være lurt å lage en plan for hva du vil bruke pengene dine til.
For å finne ut hva du egentlig bruker penger på, kan det være lurt å lage en liste og skrive ned hva du kjøper og hvor mye det kostet hver gang du kjøper noe. Etter en stund kan du se hvor mye du har brukt totalt, og hva du har kjøpt. Kanskje tenker du da at du ikke skulle ha kjøpt noen av de tingene og heller brukt pengene på noe annet. Hvis du skriver ned hver gang du kjøper noe, blir du mer bevisst på hva du bruker penger på og når du handler. Det kan hjelpe deg til å unngå å bruke penger på den måten i framtiden.

Lykke til!

 

Hilsen Husbanken i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din