Hopp til hovedinnholdet

Får jeg lavere inntekt i 2019 pga reglene med uføretrygd?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har uføretrygd og lurer på om man får lavere inntekt etter skatt i 2019 siden man da ikke lenger får noe skattefradrag? (overgangsordning) Er veldig bekymret for dette. Eller får man mer før skatt siden det blir trekt mer skatt? Eller kommer man til å gå opp litt hvert år som før? sitter man igjen med omtrent like mye etter skatt? Kommer grunnbeløpet til å gå opp litt hvert år som før sånn at man får litt mer etter skatt hvert år? håper på forståelig svar Hilsen bekymret

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til oss

Vi vet ikke ennå hva som skjer når vi kommer til 01.01.2019.  Stortinget har ennå ikke vedtatt hva som vil skje med de som har overgangsordning på uføretrygden sin.

Det vi vet nå er at inntektsgrensen for de som har 100 % uføretrygd vil være på 0,4G fra 01.01.2019.  Det er altså arbeidsinntekten en kan ha ved siden av uføretrygden uten at denne blir redusert.

Vi vet også at grunnbeløpet blir justert hvert år fra 1.mai.  Hvor mye Grunnbeløpet vil være pr 01.01.2019 er alt for tidlig å si noe om. 

Hva som vil skje med skattefradraget ditt er jo et skattespørsmål som ikke NAV kan svare på.  Dette går på regelverket til Skatteetaten.  Men jeg tror ikke de vet så mye mer hva som vil skje med disse skattefradragene fra og med 01.01.2019.

Det eneste jeg kan si til deg er at du bare må følge med på hva Stortinget vedtar om denne saken.  Ikke ta sorgene på forskudd, for det kan så lett gå godt :-)

Ønsker deg en fin dag videre og lykke til :-)

Hilsen NAV i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din