Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg holde tilbake tilbake deler av lønna til meg selv?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg skal spørre en ting. jeg vil jobbe uten at mamma eller pappa får vite det. fordi jeg vil beholde hele lønna selv, hvis de finner ut vil de ta pengene . så mitt spørsmål er kan jeg jobbe, men bruke en annen sin bankoto der det kan bli overført . (altså en venn og be henne ta ut penger å gi meg)? uten at mmam og pappa får beskjed om det? at noe av lønna dems blir mindre ellerno?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

I utgangspunktet har du rett til å disponere penger du selv har tjent. Det kan likevel være rimelig at du bidrar til å dekke noen av utgiftene foreldrene dine har ved at du bor hjemme.

Jeg anbefaler deg å lage en avtale med foreldrene dine om hva du eventuelt skal bidra med hjemme og hva du kan beholde til eget forbruk. Hvis dere blir enige om en sum du skal bidra med hjemme, kan du kanskje beholde det overskytende du tjener? På denne måten vil du ha mer penger til deg selv jo mer du jobber.

En annen løsning er at du ber arbeidsgiveren din om å utbetale (deler av) lønna i kontanter. Dette vil være en bedre løsning enn om arbeidsgiver utbetaler din lønn til en annen person. Jeg tror ikke at en arbeidsgiver vil gå med på å utbetale din lønn til en annen person.

Jeg håper du finner en løsning som medfører en akseptabel avtale med foreldrene dine.

Lykke til!

 

Hilsen Husbanken i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din