Hopp til hovedinnholdet

Har jeg rett på penger fra NAV mens jeg venter på skoleplass?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Jeg har søkt på forskjellige arbeidsplasser en god stund, men har aldri søkt om penger fra NAV. Men til høsten skal jeg flytte ut for å studere, og skulle gjerne hatt noen kroner på konto innen den tid, men sidne jeg får avslag på alle søknadene jeg sender, har jeg enda ikke fått noen jobb. Men en kompis av meg sa at jeg burde søke om penger fra NAV, noe jeg ikke egentlig har så veldig lyst til, siden jeg da blir tvunget inn i en jobb som jeg mest trolig har lite arbeidslyst for, for en lønn som jeg ikke ville gitt mine verste fiender engang. Kjenner flere som har fått helt nede i 32kr i timen i full jobb, og det er ikke akkurta så mye at det gjør en særlig stor forskjell. Kompisen nevnte også på at jeg har rett på penger uten å nødvendigvis måtte jobbe for NAV, så lenge jeg er i avvente av skoleplass. Stemmer det at jeg har rett til disse pengene?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til oss

Det NAV kan hjelpe deg med er råd og tips til jobbsøking.  Vi vil anbefale deg å ta en kikk på disse jobbsøkertipsene.  NAV har også egne ungdomssider på nav.no.  Det er lurt å registrere seg som arbeidssøker på nav.no.

Er du på sosiale medier?  Det er NAV.  Du kan få gode råd og tips på Facebook og Snapchat.  Her kan du snakke direkte med gode veiledere hvis du har spørsmål.

Skal du søke økonomisk støtte hos NAV, blir det også stilt krav til deg.  Det kan være et aktivitetskrav på at du må prøve å finne deg en jobb og at du skriver jobblogg.

Hvis du er på utkikk etter en sommerjobb, så bør du starte allerede nå å lete etter dette.  Sjekk ut vår tips til dette her.

Hilsen NAV i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik finner du ledige jobber

Gutt søker etter jobb

På jakt etter jobb? Her er en oversikt over hvordan du kan gå frem for å finne ledige jobber.

Les mer

Hvordan finne sommerjobb?

Jordbærplukking (colourbox.com)

Er du på jakt etter sommerjobb? Hvilke jobber kan man søke på, og hvordan finner du drømmejobben? Start jakten tidlig, de beste jobbene går først! Her får du tipsene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din