Hopp til hovedinnholdet

Fått penger for sex. Opplever skam og vanskelige følelser i etterkant.

Jente 17 år
 

Spørsmål

For en del år tilbake, kanskje 5 år, ble jeg kjent med en eldre mann. Vi ble utrolig godt kjent, og han gjorde det klart at når jeg ble eldre så kunne jeg få 500kr for et samleie med han. Dette var utrolig mye penger for 12-13 år gamle meg, og fortsatt ganske mye penger for meg i dag. Tiden gikk og jeg ble 14 år, vi hadde samleie for første gang og nå har det holdt på i 2-3 år. Dette er min livs største hemlighet, men jeg klarer/vil ikke å si det til noen siden jeg får så mye penger. Jeg går egentlig bare å håper på att denne eldre mannen skal dø, slik at jeg bare kan glemme alt. Jeg skammer meg så utrolig mye, og vet egentlig ikke helt hva jeg skal gjøre. Håper på noen tips eller råd.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så bra du tar kontakt med oss i ung.no

Det at du tar kontakt med ung.no ser jeg på som ett tegn på at du ønsker å få det bedre med deg selv. Det er ett godt utgangspunkt for at du kan komme deg ut av situasjonen du er i.

Alle mennekser har sine hemmeligheter. Noen hemmeligheter er vonde og skaper problemer. Mange opplever at det er befriende og helbredende å fortelle andre om det de bærer på.

Kanskje neste steg for deg nå er å snakke med en person som kan endel om dette med salg og bytte av seksuelle tjenester? Så kan du få snakket ut om det som har plaget deg den siste tiden? Her er en link til organisasjonen Nadheim

Husk at du ikke er forpliktet til å ha sex med denne mannen, selv om du får penger for det. Du eier din kropp og bestemmer selv over den.

Du har heller ikke ansvar for det som har skjedd. Som barn/ung er det den voksne sitt ansvar å sette grenser. Det å betale noen for sex er ulovlig i Norge, det samme er å ha sex med en person under 16 år.

I forhold til loven har ikke du gjort noe galt, men det har mannen som har betalt deg for sex gjort.

Klarer du det, så forsøk å tenk at dette ikke er noe du trenger å skamme deg for og at du nå kan velge å stoppe situasjonen du har havnet i.

Selv om det er fristende å få penger på denne måten, er jeg redd for at du vil oppleve at dette skaper problemer for deg videre.

Klarer du ikke stoppe det selv, vil jeg råde deg til å snakke med en person som du stoler på. Det kan være helsesøster, sosiallærer, foreldre, en venn osv.

Tenker du det er for tidlig å snakke med noen nå kan du bruke chatten til klinikken Sex og samfunn. Den er anonym og gratis. Der jobber det helsepersonell som kan mye om kropp, sex og seksuelle grenser. De lover på sine hjemmesider å være åpen og ikke-dømmende i forhold til det du forteller.

Håper svaret mitt var til hjelp for deg og lykke til!

Vennlig hilsen Psykiatrisk sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep