Hopp til hovedinnholdet

Har jeg krav på arbeidsavklaringspenger fra NAV?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei. Nå har jeg for andre gang failet skolen og dette året var det helsen som sviktet. Havnet i en ulykke forrige Mai for et år siden og sliter utrolig mye med nakkesmerter, ryggsmerter, angst, hodepine, deppresjoner m.m.... Alt kobles sammen og har fått beskjed dette vil ta langt tid å helbrede, men vil bli frisk etterhvert for slapp unna prolaps, brudd og slikt. Jeg må nå over på NAV atter en gang og lurer på om jeg har krav på maks arbeidsavklaringspenger. Jeg har masse dokumentasjon om alt jeg sliter med og hvorfor jeg ikke kan jobbe eller gå på skole. Jeg vil jo veldig gjerne ha en jobb men helsa min sier nei

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, hyggelig at du skriver til oss.

Du må sende inn søknad om arbeidsavklaringspenger, for å kunne få svar på spørsmålet ditt. Klikk på lenken for å lese mer.

I tillegg til å sende inn søknad om arbeidsavklaringspenger, så må det legges ved en legeerklæring som sier noe om helsesituasjonen din og hvordan den påvirker dine muligheter til å være i jobb.

Ut fra hva du skriver, så forstår jeg at du har mottatt stønad fra NAV tidligere. Jeg vil anbefale deg å ringe oss, slik at vi kan gi deg konkret veiledning i din situasjon. Vi kan nås på 55 55 33 33, tastevalg 2.

Ønsker deg en fin dag!

Hilsen NAV i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din