Hopp til hovedinnholdet

Jeg mottar arbeidsavklaringspenger fra NAV og fått fritak for å sende meldekort. Venter på en utbetaling.

Annet 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har fått innvilget AAP (minstsats) fom. midten av Mars i år. Var/er så syk at jeg ikke klarer å holde oversikt på meldekortet, noe som førte til ingen utbetaling -og det er jo helt kurant, i og med at jeg ike oppfylte mine forpliktelser ovenfor NAV. I begynnelsen av Mai fikk jeg innvilget fritak fra å sende inn meldekort av ovenfor nevnte grunner. Dog ble det heller ikke utbetalt noe i Mai. Akkurat da var det ikke noen stor "krise", fordi jeg ikke hadde noen løpende utgifter, men nå skal jeg snart flytte fra sykehus (ble lagt inn siste uke i April) til egen leilighet, men det sier seg selv at jeg ikke har råd til det når jeg ikke har en krone på konto. Har fått tildelt kommunal bolig, og de er VELDIG utålmodige ift. til kontraktsignering. Er det jeg eller NAV som har gjort noe galt i Mai og har jeg evt. rett på etterbetaling av noe slag? Spør ung.no fordi jeg ikke vil virke uforskammet ovenfor NAV, og fordi det jo er mildt sagt vanskelig å kontakte dem (har telefonskrekk) Takk

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, takk for at du skriver til oss.

Siden vi ikke kan gå inn i saken din, så er det vanskelig å si helt sikkert hva som er årsaken til at du ikke har fått utbetalt noe i mai.

Så lenge du har fått innvilget fritak for å sende meldekort, så skal jo meldekortene og utbetalingene gå av seg selv.

Du må nok ringe oss på 55 55 33 33, tastevalg 2, så skal vi finne ut av dette. Alternativt så kan du få noen du kjenner til å ringe for deg, og at du kun gir muntlig fullmakt via telefonen at det er greit at noen andre ringer på dine vegne.

PS: Kan love deg at vi ikke kommer til å synes at du er uforskammet hvis du ringer oss fordi du ikke har fått utbetalingene dine. :-)

Ønsker deg en fin dag videre!

Hilsen NAV i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din