Hopp til hovedinnholdet

Hjelp til å flytte fra samboeren med felles barn

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er 19 år og ønsker å flytte fra samboeren min. Vi har et barn på fire uker og jeg lurer på hvordan jeg kan starte hele denne prosessen. Jeg har ingen inntekt, ikke jobb og ingen sparepenger, jeg har derfor ikke råd til å komme meg bort. Hvordan kan jeg søke om hjelp til å flytte, med tanke på at jeg verken har råd til husleie, depositum, eller andre utgifter på dette tidspunktet? I vår situasjon har jeg kommet frem til at det er best om jeg bor alene, og vil prøve dette for å gjøre situasjonen bedre mellom oss. Vi skal fremdeles være i et forhold med hverandre, men ikke bo sammen. Spørsmålene mine er: Hvor starter jeg? Hvordan kommer jeg meg bort? Hvor mye kan jeg få i støtte som alenemor?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til oss

I dette tilfellet må du ta direkte kontakt med NAV.  Ring vårt kontaktsenter på telefon 55 55 33 33, tastevalg 3.  Da vil du få veiledning og svar på dine spørsmål.

Ønsker deg lykke til og en fin dag videre :-)

Hilsen NAV i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ikke råd til egen bolig? Du kan ha krav på bostøtte!

Flytte (colourbox.com)

Har du svak økonomi kan du få hjelp av Husbanken og kommunen til å skaffe deg bolig. Kan DU få støtte? Les mer om hvem som er støtteberettighet her.

Les mer

Økonomitips til deg som skal bo alene

Gutt regner på mobilen (colourbox.com)

Å bo for seg selv er dyrt. Selv med studielån, stipend og deltidsjobb, er det nødvendig å tenke økonomi. Her er noen råd.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din