Hopp til hovedinnholdet

Jeg bor i utlandet og har gått tom for penger. Hva gjør jeg?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg trenger et råd hvordan jeg kan få tak i penger? Jeg bor i utlandet å jeg har gått helt tom for penger Hva gjør jeg???!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Takk for at du skriver til oss i Ung. 

Dette hørtes ikke bra ut. Av åpenbare grunner er det alltid fint å ha litt ekstra penger. Det viktige er ofte å planlegge godt, slik at man har tilstrekkelig med penger for hva man tenker å gjøre. 

Om du er gått helt tom for penger, bør du i første omgang se om du kan skaffe deg en liten sum å begynne med. Igjen, av åpenbare grunner trenger du penger for grunnleggende behov. Dermed bør du f. eks. be dine foresatte (eller andre som står deg nær) om et lån eller gjøre småjobber. Småjobber blir i mange tilfeller betalt rett etter at arbeidet er ferdig. 

På lenger sikt bør du skaffe deg en jobb. Om du bor fast der du bor, bør dette være overkommelig. Derimot om du reiser mye, må du nok gjøre mer småjobber, om ikke vurdere å avslutte reisen siden du ikke har mer penger.

Om du sliter med å få deg jobb, finnes det ordninger som kan hjelpe deg på veien. I Norge har vi f.eks. NAV. Jeg vil tro det muligens finnes lignende løsninger der du er. Med et raskt søk på nettet finner du ut av dette. 

Under legger jeg ved en artikkel som jeg tror kan være til hjelp.

Jeg ønsker deg masse lykke til og håper dette ordner seg for deg! :)

Vennlig hilsen ungdomsredaksjonen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise