Hopp til hovedinnholdet

Kan barnevernet hjelpe meg med og forsørge hest sia det gir meg skole motivasjon.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! æ har en vendig stor intresse for hest, men har aldri fått en sjøl da økonomien til mamma og pappa ikke når frem pga mye problemer med huset etter at vi måtte bygge nytt etter brann... Men venninnen mine sa at vis du snakke med varnevernet kan de hjelpe deg og forsørge hesten. men de hjalp kun om det va noe som ga deg skolemotivasjon. Og det gjør det, eg hadde en hest på fór og det hjalp meg til å få 4 og 5 era på skolen da æ lå på 2-3 era, Så spørsmålet mitt er: kan barnevernet hjelpe meg med og forsørge hest sia det gir meg skole motivasjon.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Barnevernet skal gi hjelp og støtte når det er vanskelig hjemme. Hvis barn ikke får omsorg, trygghet og utviklingsmuligheter skal barnevernet hjelpe. Om man har det trygt og godt, men ikke får hest på grunn av økonomien, er det ikke en sak for barnevernet. 

Om du har det trygt og godt hjemme, kan ikke barnevernet hjelpe deg, men det skader ikke å snakke med de. Kanskje barnevernet vurderer omsorgssituasjonen din annerledes enn du selv. 

Du kan ringe alarmtelefonen, tlf: 116111 eller kontakte barnevernvakta om du trenger hjelp nå

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Når skolen er et ork

Gutt sover (colourbox.com)

Du sliter med å komme deg opp når vekkerklokken ringer. Karakterene synker. Du syns skolen er et ork og blir kvalm ved tanken på å komme deg dit. Fins det noe du kan gjøre for å øke skolemotivasjonen?

Les mer

Hvordan finne motivasjon til skolearbeid?

Motivasjon til skoleoppgave (foto: ung.no)

Sliter du med å holde motivasjonen oppe på skolen? Får du aldri den karakteren du ønsker, samme hvor hardt du jobber? Her er noen tips.

Les mer

Hva er barnevernet?

colourbox.com

Barnevernet skal gi barn, unge og familier hjelp og støtte når det er vanskelig hjemme. Det er foreldrene som har ansvar for å gi sine barn omsorg. Men hvis de ikke får det helt til, skal barnevernet hjelpe til slik at barn og unge får omsorg, trygghet og utviklingsmuligheter.

Du kan ringe alarmtelefonen, tlf: 116111 eller kontakte barnevernvakta om du trenger hjelp nå.

Les mer

Bekymrer meg over familiens økonomi. Hva kan jeg gjøre?

Bekymret gutt

Bekymrer du deg mye over familiens økonomi? Dette er ikke ditt ansvar, men du er ikke alene og det finnes hjelp der ute.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern