Hopp til hovedinnholdet

Jeg går på skole, men klarer ikke å jobbe på grunn av ryggen min.

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har mange problemer og jeg tror at de problemene er dårlig for hverdagen jeg jobbet et sted og nå har jeg øddeleget ryggen min jeg kan ikke sitte på lenge jeg kan ikke stå på lenge jeg har ikke jobb jeg ble til ringevikar og har dratt også fra huset mitt. Akkurat nå så bor jeg med en veldig snill venn men jeg ser og vennen også at jeg kan ikke bo der lenger. Jeg har bare lånekassen som sender meg noen småpenger fordi jeg går fortsatt på skole men ellers så har jeg ingenting og alt det inn i hodet er vanskelig å ha jeg vil jobbe men kan ikke fordi jeg har veldig vondt når jeg bærer noe for eksempel. Kunne noen bare gi meg tips på hva jeg kan gjøre. Jeg bor på denne måten i 3 måneder jeg tror ikke jeg kan klare meg sånn mer

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei.

Som student så er det stipend og lån fra Lånekassen du må klare deg på. Kun unntaksvis og i nødsituasjoner så kan studenter få økonomisk hjelp fra NAV.

 Vi anbefaler deg å ringe til NAV på 55 55 33 33, tastevalg 1, så kan vi sammen avklare dine muligheter. 

I tillegg bør du snakke med legen din. Det er viktig å finne ut om hva som feiler ryggen din, og om det er noe man kan hjelpe deg med. 

Hilsen NAV i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem har rett på økonomisk hjelp?

Tom lommebok

Økonomisk stønad skal gis til alle som trenger hjelp for å overvinne eller tilpasse seg en vanskelig livssituasjon.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din