Hopp til hovedinnholdet

Mamma har prøvd å få jobb i flere år, og jeg vil hjelpe henne.

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Jeg fant ut at vi lever av nav.. Moren min har prøvd å finne en jobb i flere år nå. Flere på skolen min er imot folk som “NAV’er”, men jeg har aldri sagt at jeg er en som naver. Uansett, har jeg hatt en veldig lang diskusjon med min mor, vi kom frem til at hun ikke kommer til å få en jobb. NAV har tydeligvis bare funnet kurs til henne, som ikke hjelper henne i noen grad. En kan si at hun sitter fast i denne situasjonen og kommer ikke videre. Jeg har som oppdrag å hjelpe min mor sånn hun kan oppnå hennes drøm, bli en frisør. Sist gang ble hun svindlet som jeg kan huske. Frisør salongens eier brukte min mors egenskaper for å tjene penger, hvorved moren min fikk null lønn. Siden min barndom har blitt påvirket godt av dere, vil jeg at fremtiden til moren min skal være bra. Jeg kommer ikke noe sted med denne teksten, men vil gjerne fortelle dette til flere personer sånn som at folk får oversikt over livet til moren min. Hun har en viss grunnlag når det kommer til å snakke norsk språket.

Besvart 07.02.2018 09:36
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Ut ifra det du skriver forstår jeg at du bryr deg mye om moren din, og at hun skal ha det bra nå og i fremtiden. Likevel er det bare hun som kan ta tak i sitt liv og selv finne mer ut av hvordan hun kan bli frisør. Du kan motivere og hjelpe henne, men samtidig leve som en ungdom med egne interesser, venner og skolearbeid.

Foreldre er de voksne, og i en forelder/barn-relasjon er det forelderen som er ansvarlig og skal ta ansvar for både seg selv og barna. Det er sjelden godt at det blir motsatt. Det viktigste du kan gjøre er å være sønnen hennes akkurat slik det faller deg naturlig, og slik du liker det. Fortell henne hvor mye hun betyr for deg og at du er glad i henne. Det kan hjelpe selvom situasjonen er vanskelig.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvor kan jeg søke økonomisk støtte?

Penger og verktøy. (www.colourbox.com)

Her får du svar på hvilken støtte du har krav på om du flytter hjemmefra, er ferdig med videregående, er student eller gravid.

Les mer

Når foreldrene har dårlig råd

Tom lommebok (colourbox.com)

Mistenker du eller vet du at foreldrene dine sliter økonomisk? Da er du ikke alene. Her har vi samlet noen spørsmål og svar om tips til hva du kan gjøre hvis foreldrene dine har dårlig råd.

Av Hanna, ungdomsjournalist for ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie