Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil ha hest

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg trenger en egen hest. Men vi har ikke råd. Har gått på rideskole i 7 år. Og jeg trenger en firebeint venn. Jeg får DÅRLIG på prøver og 1 i karakter. Jeg trenger hjelp

Besvart 04.03.2018 18:46
 

Svar
Hei

Så kjekt at du har en hobby som du trives med, og som du har holdt på med lenge. Da er det forståelig at du ønsker å få din egen hest. Men ettersom du vet at hester koster mye penger og krever mye tid og ressurser, forstår du kanskje at foreldrene dine ikke nødvendigvis har råd til det? Kanskje kan du få prøve å ha en hest på fôr, eller at du og en venninne kan få kjøpe en hest sammen? Hvis ikke så kan du kanskje spørre om å få et litt "billigere" og mindre krevende dyr, som en katt eller kanin?

Det er ikke like kjekt at du sliter på skolen, og jeg forstår at du kanskje tenker at et dyr kan hjelpe deg med motivasjonen. Kanskje kan du bruke resultatene på skolen som en motivasjon til å skulle få et dyr? Du kan spørre foreldrene dine om dere kan inngå en avtale; dersom du får bedre resultater kan så kan du få et kjæledyr? Dette vil så klart bare fungere dersom problemet er at du mangler motivasjon. Dersom det er andre grunner til at du sliter på skolen, vil nok ikke dette hjelpe. Spør deg selv; hvorfor får jeg så lave karakterer? Hva kan jeg gjøre annerledes? Dersom du synes det er så vanskelig at du faktisk ikke mestrer skolearbeidet, er dette et helt annet problem. Da kan du kanskje spørre om å få bli utredet for lærevansker, for da kan det være andre grunner til at du sliter slik på skolen.

Jeg håper dette var et greit svar, og at du greier å snakke både med de hjemme og på skolen om dette på en ordentlig og god måte. Lykke til!

ungdomsskolelæreren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg?

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Ung.no gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Hvordan få bedre karakterer?

Gutt foran PC (colourbox.com)

Det er ikke alltid lett å oppnå gode karakter, men hvordan kan du gjøre det bedre enn sist? Få tipsene her!

Les mer

Hvordan finne motivasjon til skolearbeid?

Motivasjon til skoleoppgave (foto: ung.no)

Sliter du med å holde motivasjonen oppe på skolen? Får du aldri den karakteren du ønsker, samme hvor hardt du jobber? Her er noen tips.

Les mer

Alt du trenger å vite om det å ha kjæledyr

Jente med hund (www.colourbox.com)

Det å ha et kjæledyr bringer med seg mye glede, samtidig som det følger med plikter og ansvar. Her på ung.no får vi mange spørsmål fra barn og unge som enten har eller ønsker seg et eller flere kjæledyr. I denne artikkelen vil du finne svar på ting du lurer på når det kommer til å ha kjæledyr.

Skrevet av ungdomsjournalist Amalie.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din