Hopp til hovedinnholdet

Jeg får ikke kjærlighet selvom jeg gjør noe bra. Hva burde jeg gjøre?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg lurer på hva jeg skal gjøre. Jeg har det ikke så bra hjemme. Jeg får ikke kjærlighet selvom jeg gjør noe bra. Får bare kritikk om jeg prøver å hjelpe til. Jeg må jobbe i butikk eller et annet sted for å få lommepenger jeg får ikke noe fra foreldrene mine. Jeg hadde bursdag igår og de feiret ikke men kjeftet isteden på meg og ødela dagen min. Jeg diskuterer ofte med foreldrene mine og de støtter Aldri valgene mine. De kjefter ofte på ting som er unødvendig og har fått klapp fra foreldrene mine før. Jeg har mye press religiøst og de krever mye fra meg. Jeg må fikse mat til meg selv kjøpe klær til meg selv og alt. Hvis jeg trenger penger må jeg ta flere vakter på jobben. Hva burde jeg gjøre?

Besvart 05.03.2018 21:19
 

Svar
Hei

Takk for ar du skriver til oss!

Det er leit å høre at du ikke føler kjærlighet fra dine foreldre. mange foreldre forveksler det å forvente mye av sine barn med kjærlighet. Sannsynligvis ønsker de det beste for deg. Det de kanskje ikke ser er at deres mål, ambisjoner og overbevisning ikke nødvendigvis er dine. 

Tro er veldig vanskelig. Det er mye personlig sannhet og følelser i det. Det er vanskelig for mange foreldre at barna deres avviser deres sannhet. De tar det dessverre ofte som et personlig angrep, avvisning og et tegn på at barna deres er på villspor og strammer heller inn på personlig frihet for barna sine. I Norge har vi religionsfrihet, det er vanskelig for sterkt troende mennesker å begripe at andre ikke tror som dem. Du har rett og lov til å tro som du vil.

Om dine foreldre har dårlig råd kan det være vanskelig for dem å tilby lommepenger om de vil eller ikke. Det er dessverre slik at mange familier har lite å rutte med til andre ting enn det nødvendigste. Det kan også være derfor de ikke feiret bursdagen din. Sinnet deres kan også være på grunn av dårlig samvittighet. Det er kanskje viktig å snakke med dem om.

Du forteller at du har hatt diskusjoner, det høres ut som at du sliter med å nå fram til dem. Det er mulig å få hjelp til å snakke med dine foreldre ved familievernkontoret der dere bor de er eksperter på å hjelpe familier løse uenigheter og snakke bedre sammen.

Dersom det oppleves vanskelig kan det være godt for deg å snakke med noen for din egen del. Helsesøster, sosiallærer eller helsestasjon for ungdom kan være gode steder å ta kontakt for støtte og råd.

Legger ved noen artikler som vi håper kan være hjelpsomme for deg.

Lykke til!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fattigdom i Norge

Trist gutt (colourbox.com)

Kjenner du noen som alltid har en unnskyldning for ikke å bli med på kino eller i slalåmbakken? Eller vet du om noen som svarer unnvikende når du spør hva de gjorde i ferien?

Les mer

Bekymrer meg over familiens økonomi. Hva kan jeg gjøre?

Bekymret gutt

Bekymrer du deg mye over familiens økonomi? Dette er ikke ditt ansvar, men du er ikke alene og det finnes hjelp der ute!

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg?

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Ung.no gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Åpenhet og tillit vil alltid lønne seg i det lange løp, og husk at foreldre ikke alltid er like håpløse som du tror, og ofte kan hjelpe deg om du trenger det.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din