Hopp til hovedinnholdet

Tar det tid å venne kroppen av bodylotion?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Vet ikke om «bistand» var rett for dette men spør uansett. Jeg er en gutt som tar Veldig godt vare på huden min. Jeg har smurt meg bed bodylotion eter HVER ENESTE dusj så lenge jeg kan huske. Jeg synes det blir litt dyrt og blir møkka lei av det. Men når jeg prøver å ikke bruke det føler jeg meg tørr som F. Jeg vil ikke bruke mere. KAn dere hjelpe meg? Tar d tid å venne seg av med det?

Besvart 05.03.2018 11:04
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt!

Så bra at du tar vare på deg selv! Når det kommer til bruk av fuktighetskrem eller bodylotion så virker disse ved å ta over litt av hudens naturlige oppgaver.

I huden finnes talgkjertler som smører huden og holder den myk og elastisk. Når man smører med fuktighetskrem tenker huden at den ikke trenger produsere like mye talg og produksjonen vil settes ned. Hvor lang tid det tar før huden er tilbake til normal igjen vil variere.

Det er i midlertid viktig at du er bevist på hvor mye såpe du bruker. Bortsett fra armhuler og rundt kjønnsorgan er det unødvendig å bruke såpe.  Såpe tørker ut huden, så sørg for at den du bruker er mild og grei mot huden. Det finnes ulike dusjoljer som ikke tørker ut i like stor grad, og som er drøye i bruk. (spør på apoteket)

 

 

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Tunge med spørsmålstegn (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på.

Ung.no erstatter ikke lege, helsesøster eller krisehjelp.

Vi kan ikke stille diagnose eller gi behandling, men gir generelle helseråd og veiledning.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du forbedre dem?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din