Hopp til hovedinnholdet

Mamma gir meg mange dyre ting

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei. Er en gutt på 16 som har skilte foreldre. Er annenhver helg hos mor og resten hos far. Mamma bor alene, og pappa er gift. Hos pappa har jeg to stesøsken og en halvbror. Stesøsteren min er 12, stebroen min er 16, og halvbroren min er 4. Problemet er at jeg får veldig mye ting hos min mor. Stesøskenene mine får langt ifra så mye dyre ting som jeg får jos min mor. Jeg er ganske bortskjemt i forhold til de andre søsknene mine. Faren min oppgitt over det, og søsknene mine synes kanskje ikke det er så greit når jeg får så mye fint. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint du skriver til oss når du har spørsmål. Jeg synes også at det er fint at du har tenkt over disse tingene om økonomi i dine to familier. Økonomi er jo forskjellig fra familie til familie og det at du får ulikt hos din mor og far er heller ikke uvanlig. Imidlertid kan det være lurt å snakke med både din mor og din far om dette da det tydelig er noe du grubler over. Husk at din stemme er viktig. Kanskje din mor ikke har tenkt på dette og at en samtale med henne kan være avklarende. Når du har tatt temaet opp med foreldrene dine vil det forhåpentligvis føre til at dere sammen kan ha en videre dialog om hvordan dere kan gjøre det framover. Lykke til.

Vennlig hilsen fra Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Flytting når foreldrene skiller seg

Skilsmisse kan skape en sårbar situasjon for foreldrene, men kanskje ennå mer for barna, særlig dersom én eller begge foreldre skal flytte.

Av Tiril, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din