Hopp til hovedinnholdet

Hvordan få bort all hår på kroppen?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei Er en jente som virkelig kurer på hva er det man kan ta vekk hårtet med i all kroppens del! Har hørt at barberhøvel gjør håre spisse

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Her er noen generelle råd angående hårfjerning:

Disse er de vanligste måtene å fjerne hår på. 

Barbering: Fordelen med å barbere seg er at det er fort gjort, du kan gjøre det selv, og du trenger ikke noe avansert utstyr.

Legg rikelig med skum på området som skal barberes, og la det virke et minutt før du går i gang. Barber med hårene for å unngå rifter og nupper. Skyll det barberte området med lunkent vann. Smør deretter huden med en god krem, gjerne en som innholder aloe vera.

Barbering egner seg best for å fjerne hår under armene, på beina og i underlivet. Dersom du plages av kraftig hårvekst på armene, vil det være bedre å vokse hårene eller bruke hårfjerningskrem. Du vil da få et resultat som varer litt lengre, og unngår stubbete og mørk ettervekst.

 

Epilering: Metoden kan benyttes på uønsket hårvekst på hele kroppen.

Når du epilerer, napper du ut hårene med roten med en barbermaskin som er laget for denne typen barbering. Epilering kan for mange oppleves som ganske smertefullt. Det tar ganske lang tid om du skal dekke over store områder, så det kan bli en både lang - og pinefull - affære. Det er imidlertid mindre grisete enn å bruke voks, og garantert kjemikaliefritt for deg som ikke liker krem og skumprodukter.

Det finnes mange epilatorer å få kjøpt, noen er også kombinert epilator & ladyshaver. Man får også kjøpt epilatorer med kjøleelement – for å dempe smerten ved bruk. Smerten blir mindre når du har brukt metoden en stund. Metoden kan benyttes på hele kroppen.

Varighet: 4-6 uker.

Smerte: Ganske høy, men minsker noe når du blir vant til metoden.

Hårfjerningskrem, -gelè og -skum: Du kan bruke hårfjerningskrem, gele eller skum på legger, armer, under armene, bikinilinjen eller andre deler av kroppen. Det anbefales ikke å bruke hårfjerningskrem i underlivet.

Om du bruker krem, gelé eller skum er ofte en smakssak, men har du sensitiv hud er det ofte ekstra milde produkter å få kjøpt. I tillegg er det lurt å se om produktet du velger er laget for et spesielt område på kroppen. Den sarte huden rundt bikinilinjen og under armene har spesielt godt av en mild variant.

Du smører produktet på området hvor håret skal fjernes. Håret blir etset vekk, men det er bare på overflaten det forsvinner, hårroten blir værende. Det vil vare lenger enn barberingen, og håret vil føles mykere når det vokser ut, siden du unngår de skarpe stubbene. Du kan bruke produktene uansett hårlengde.

Les bruksanvisningen nøye, da får du best resultat. Det anbefales å smøre produktet over et lite område for å sjekke om huden tåler det, minst 48 timer før du planlegger å bruke det på større områder.

Varighet: 3 - 7 dager

Smerte: Kan svi litt, men da bør du ikke bruke produktene.

Voksing: Voks kan brukes på hele kroppen – for eksempel legger, underliv, armer og uønsket hårvekst i ansikt/overleppen.

Det er flere forskjellige måter å vokse bort kroppshår. Du smører voksen på det området som skal behandles, og så drar du voksen av ved hjelp av tøystrimler eller strips. Da følger håret med, med roten.

Voksen kan være kald, varm, på tube, i strips eller på boks. Du kan gjøre det selv, eller få det utført på hudpleiesalong. Hvor vondt det gjør, avhenger av din smerteterskel, men mange synes det er smertefullt.

Skal du gjøre dette selv, er det lurt å alliere seg med en venn som kan hjelpe med å dra av stripsene.

En ulempe er at du ikke kan vokse hår som er alt for kort, eller alt for langt. Håret bør være cirka 5 mm langt for at voksen skal få tak.

Varighet: 4 - 6 uker

Smerte: Ganske høy. Blir som regel mindre vondt når du har gjort det et par ganger.Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fjerne hår eller ikke? Tips og råd

Barberhøvel (colourbox.com)

Er det vanlig å fjerne hår i underlivet? Hva liker partneren best? Skal både gutter og jenter fjerne kroppshår, og skal det være alt eller bare noe?

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din