Hopp til hovedinnholdet

Hvordan får jeg jobb?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er 19 år gammel nesten 20 og bor jeg med foreldrene mine. Det er ingenting galt men i familien min bare pappa jobber og min to brødre studerer som meg og pappa vår gi oss mat, sted for å bo, men jeg trenger min egen penger for å kjøpe hva jeg vil og ha min egen liv og ikke si pappa jeg trenger penger! Det vil jeg ikke, og jeg finner ikke jobb også derfor det ble vanskelig for meg, jeg sendte masse Cv men de svarte meg ikke, likevel er det noe hjelp som jeg kan få?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Det høres ut som en fin og bra ting at du har lyst til å jobbe og tjene dine egne penger! Det kommer til å føles bra å få til! 

Vi har skrevet flere artikler til hvordan du kan skrive CV og søknad, og tips til hvordan du kan finne jobb! Vi legger ved artiklene under svaret, så les dem :)

Et tips som kan være viktig, er å gå innom ulike steder du vil jobbe personlig! Men du kan lese flere tips i artiklene. 

Hvis du bor i Oslo, anbefaler vi deg å gå innom UngInfo i Oslo. De gir deg veiledning og hjelp gratis. Hvis du ikke bor i Oslo, så kan du fortsatt lese tipsene på nettsidene deres, eller sende dem mail med spørsmål :) Du kan også sjekke ut JobbX, som vi linker til nederst. 

Det er ikke bare lett å søke jobb, men det fins mange jobber der ute, så du har mange muligheter! Les artiklene, og lykke til! :)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Søker du jobb for første gang?

Klippe gress (colourbox.com)

Trenger du en deltidsjobb ved siden av skolen? Eller er du på leting etter sommerjobb? Her er våre tips til deg som søker jobb for første gang.

Les mer

Tjen penger på småjobber

Småjobber (colourbox.com)

Er du for ung til å ha en fast jobb? Eller tar det for mye tid? Her er en oversikt over ulike småjobber du kan tjene penger på.
Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Hvordan skrive jobbsøknad?

Skrive på PC (colourbox.com)

Hvordan formulerer du en søknad? Hva er viktig å ha med? Ung.no gir deg tips til jobbsøknaden.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din