Hopp til hovedinnholdet

Ikke greit hos mamma

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg skal begynne på vgs til neste år, og valgte å søke på skoler i nærheten av pappa. Jeg har det aller best hos pappa, men mamma er jo som oftest grei. Utenom når hun får sånn sinnesrier, ikke akkurat sinne, men livet blir for mye for hun så da sier hun masse sårende til meg. hun sier selv at hun ikke er glad i meg på den måten, men jeg vet hun er det. Hun er første pensjonist, og det er egentlig hovedgrunnen til at jeg ikke vil flytte for da mister hun pengene for meg. Det har hun også hintet om. Hvis jeg bor annen hver uke hos hver part, må hun miste pengene? har det virkelig ikke greit her for ligger kun på rommet, mens pappa tar meg med ut på ting

Besvart 23.03.2018 22:51
 

Svar
Hei

Det er ikke greit at du har det vondt og vanskelig hos mamma. Når jeg leser det du skriver tenker jeg at det er lurt om du flyttet til pappa når du begynner på vgs. 

Moren din kan avklare med en saksbehandler på NAV hva slags støtte hun har krav og rett på. Det er moren din som har ansvar for at hennes økonomi er OK. Det blir ikke riktig at du velger å bo hos moren din bare fordi hun skal få penger for at du bor der. Ungdomsårene er viktig for deg. Du har rett til å ha det bra og de voksne har ansvar for at det er trygt og godt for deg å være hjemme. Det er fint at du har omsorg og forståelse for moren din. Men det er ikke ditt ansvar alene at hun er fornøyd og har det bra. Kan du snakke med faren din om dette? Kan han hjelpe deg med situasjonen på en OK måte uten at det blir enda vanskeligere mellom moren din og deg?

Snakk eventuelt med helsesøster på skolen. Prøv å fine en løsning som kan fungere for deg til neste år. Når ikke de voksne tar ansvar for at du har det godt hjemme hos moren din, så må du kanskje gjøre noe med situasjonen selv? Du kan også ringe alarmtelefonen hvis du vil snakke med noen anonymt på telefonen i første omgang. 

Se vedlagte artikler. Lykke til videre. 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser