Hopp til hovedinnholdet

Er lærling og blir enslig forsørger.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er 20 år og lærling som helsefagarbeider. jeg startet opp i august i fjor, og er i mammapermisjon nå, som vil si at jeg har ca 8000 i mnd, og går opp i lønn etter at permisjonen er over. Skal egentlig i teorien øke hvert halvår, men jeg gikk ut i permisjon før lønnsøkningen. jeg bor for tiden sammen med samboer i en leilighet sammen med 1 felles barn på snart 6 uker. jeg har læreplass i stvg. kommune, og er bosatt på kvernaland, som vil si at jeg må pendle ganske langt, ca 30 min hver dag frem og tilbake fra jobb. Mitt spørsmål er: at om dersom jeg ønsker å flytte fra ham, hva har jeg da rett på i forhold til økonomisk og støtte? kan jeg få bostøtte fra husbanken til dekning av leilighet for eksempel?

Besvart 09.04.2018 12:51
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til oss

Slik vi på ung.no tolker spørsmålet ditt så er det hvilke rettigheter du har når du blir enslig forsørger.  For at du skal få et godt svar på dette må ta kontakt med NAV Kontaktsenter familieavdelingen.  Dyktige veiledere treffer du på følgende måter:

For å sjekke om du kan ha krav på bostøtte ser du på Husbanken sine nettsider.  Bruk deres bostøttekalkulator.

Som lærling så kan du ha rett til støtte i fra Lånekassen, inkludert forsørgerstipend. Du kan lse mer om det på Lånekassen sine hjemmesider.

Hilsen NAV i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Elev- og lærlingombudene - spørsmål og svar om dine rettigheter

Mann holder opp skilt med

Ombudene skal passe på at du som er elev eller lærling i videregående opplæring får de rettighetene du har krav på. Her har vi samlet flere spørsmål og svar slik at du får en bedre oversikt over dine rettigheter.

Les mer

Lærlingers rettigheter og plikter

lærling (colourbox.com)

Er du ferdig med Vg2 og skal bli lærling i bedrift? Da er det mange ting å huske på. Pass på at du gjør det som kreves av deg, og at du får de rettighetene du har krav på!

Les mer

Noe som plager deg i forholdet? Snakk om det!

Trist jente krangler med kjæresten (www.colourbox.com)

For at et forhold skal fungere, er det viktig å kunne snakke med hverandre - både om det som er fint og om det som er vanskelig.

Skrevet av ungdomsjournalist Julie

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Men hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din