Hopp til hovedinnholdet

Hvilke bank bør jeg velge?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg vil åpne en brukskonto, i en bank (utenom danske bank, handelsbanken, nordea, sparebanken og dnb). Jeg skal bare ha brukskonto der lønnen min kommer liksom. Hvilken bank burde jeg velge? Er veldig redd for at jeg blir svindlet og lurt siden jeg ikke er så flink med papirer og bank ogsånt.

Besvart 11.04.2018 14:17
 

Svar
Hei

Alle banker i Norge er veldig trygge! I tillegg er innskudd opp til 2 mill kroner garantert av staten. Det vil si at staten dekker tap på innskudd opp til 2 mill hvis ikke banken gjør det.

Jeg ville ikke ha vært redd for å bli svindlet av noen av de bankene du nevner. De kan ha litt ulike rentebetingelser, men forskjellen når det gjelder brukskonto vil antagelig være veldig liten, så lenge du ikke har veldig mye penger stående.

Jeg vil anbefale deg å benytte Finansportalen.no til å finne en bank som passer for deg. Det er Forbrukerrådet i Norge som står bak Finansportalen, så denne portalen er trygg å bruke.

Lykke til!

 

Hilsen Husbanken i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan spare lommepengene dine

Mynter (colourbox.com)

Forsvinner lommepengene nesten før du får dem? Brenner pengene i lomma di? Du er nok ikke alene, og heldigvis finnes det råd.

Av Julie, ungdomsjournalist ung.no.

Les mer

Tjen penger på småjobber

Småjobber (colourbox.com)

Er du for ung til å ha en fast jobb? Eller tar det for mye tid? Her er en oversikt over ulike småjobber du kan tjene penger på.
Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Bankkort for de mellom 13 og 18 år

Bankkort (colourbox.com)

Dette må du vite om du vil ha bankkort før du fyller 18 år.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din