Hopp til hovedinnholdet

Jeg har spørsmål om økonomisk sosialhjelp

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har en venninne som nettopp har immigrert til norge med sin forlovende. Ingen av de har jobb og begge to har svake norskkunnskap. Begge to flyttet til Norge for å bosette seg der. Mannen fikk sosialhjelp fra Nav. Halvt år senere så flyttet de et annet fylke. . Der fikk de avslag på søknad om sosialhjelp og de fikk også beskjed om at «det ikke var nødvendig». De vurderer nå å flytte tilbake til stedet de bodde først pga dette. Parret er forresten i midten av 30 årene Så det jeg lurer på er: - Hvordan kan de likevel få sosialhjelp i deres nye bosted? - Er det garantert at de får sosialhjelp når de flytter tilbake til der de bodde før?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er dessverre veldig vanskelig for oss å svare deg på spørsmålet ditt, siden vi ikke kjenner detaljene i sakene det er snakk om.

Anbefaler deg å ringe oss på 55 55 33 33, tastevalg 1, så kan vi enklere hjelpe deg. Vi kan gi deg generell informasjon om vilkår for å kunne få økonomisk sosialhjelp.

Hvis din venninne ønsker at du hjelper henne på grunn av svake norskkunnskaper, så kan hun gi deg fullmakt og sende til NAV. Da kan du ringe oss, så kan vi gå konkret inn i saken, og se hva som har skjedd.

Du kan lese mer om økonomisk sosialhjelp på våre nettsider.

Hilsen NAV i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din