Hopp til hovedinnholdet

noen steder som tar imot 15 åriger til sommerjobber?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei. Er det noen steder som tar imot 15 åriger til sommerjobber?

Besvart 09.04.2018 14:45
 

Svar
Hei, og takk for spørsmålet ditt!


Når man er 15 år, så kan man ta lettere arbeid, som lagerarbeid, rydde- og pakkearbeid, eller vareopptelling i butikk. Så lenge jobben ikke krever spesiell utdanning, eller er farlig for deg, så kan du i prinsippet søke jobber hvor som helst.

De fleste sommerjobber som er aktuelle for ungdom får man gjennom noen man kjenner, eller ved å selv oppsøke steder der man kan tenke seg en jobb. Fortell derfor alle at du er på leting etter jobb i sommer: venners foreldre, foreldres venner, slekt, naboer, lærere, skolekamerater osv. Spør disse om de vet om noen som trenger hjelp til noe. Mulighetene er mange, så det gjelder å tenke kreativt. Ofte er de første jobbene man får småjobber, som å hjelpe til med hagestell, klippe plenen, passe undulaten mens naboen er på ferie, male gjerdet, passe barn, rengjøre hus eller handle inn matvarer.

Tips til jobbjakten:

  • Heng opp lapper på butikken, Posten, biblioteket osv., der du skriver at du ønsker en sommerjobb og hvilken type jobb du ser for deg. Skriv gjerne litt om deg selv også.
  • Ta deg en runde i nabolaget, og spør dem du vet om som kanskje kan vite om steder de trenger din hjelp.
  • Gå innom steder, som butikker eller lignende, eller ring dit du kan tenke deg å jobbe.

 

Les mer i artiklene under svaret for flere tips til jobbjakta.

Masse lykke til!

 

Hilsen utdanningsrådgiveren, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Jobb og aldersgrenser

Jobber i kassa på butikk (colourbox.com)

Visste du at det er ulovlig å jobbe hvis du er under 13 år? Og at du som er ungdommer ikke skal ha en jobb som går ut over skolearbeidet?

Les mer

Hvordan finne sommerjobb?

Jordbærplukking (colourbox.com)

Er du på jakt etter sommerjobb? Hvilke jobber kan man søke på, og hvordan finner du drømmejobben? Start jakten tidlig, de beste jobbene går først! Her får du tipsene.

Les mer

Tid for å tenke sommerjobb!

Sommerjobb

Har du planer om å ta deg en sommerjobb, er det lurt å planlegge tidlig. Ung.nos egne sommerjobbsider er et godt sted å begynne...

Les mer

Søker du jobb for første gang?

Klippe gress (colourbox.com)

Trenger du en deltidsjobb ved siden av skolen? Eller er du på leting etter sommerjobb? Da bør du få med deg våre tips til deg som søker jobb for første gang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sommerjobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sommerjobb