Hopp til hovedinnholdet

Manglende lønn

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en gutt på 20 år som har jobbet for et selskap i sommeren 2017. Jeg jobbet 8 dager for dem og skulle hatt en lønn i overkant av 11 tusen kroner. Men jeg er en ganske distre person, og glemte rett og slett å fylle ut timelisten min (som ingen fortalte meg jeg trengte å fylle ut, hadde jobbet for dette bemanningsselskapet før, og da var det ikke nødvendig). Nå når skattemeldingen kom la jeg merke til at jeg ikke hadde mottatt en krone fra selskapet, og når jeg ringer dem sier de at det er veldig tvilsomt om jeg har rett til pengene mine, og er ganske avvisende. Hva er mine rettigheter i denne saken? Takk for svar :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Hovedregelen er at man skal ha betalt lønn i henhold til den avtalen man har inngått. Får du ikke det  kan du fremme et lønnskrav mot arbeidsgiver. Arbeidstilsynet har ikke myndighet til å gripe inn i slike saker, men vi legger ved vår anbefalte fremgangsmåte i saker om manglende lønn nedenfor. Et pengekrav har tre års foreldelsesfrist.

Behøver du hjelp i sak om manglende lønn må du eventuelt søke juridisk bistand. 

Vår temaside om manglende lønn:

www.arbeidstilsynet.no/sokeside/?query=manglende+l%C3%B8nn

 

Med hilsen Svartjenesten i Arbeidstilsynet i samarbeid med ung.no

(Vær oppmerksom på at vårt svar i denne tjenesten kun er veiledende kortinformasjon. Har du flere spørsmål om arbeid kan du også ringe Arbeidstilsynet på tlf: 73 19 97 00)

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din